Äntligen film!

Video

Jag var tvungen att ta bort ljudet då min ridlärare inte ville att hennes röst skulle vara med. Därför kan ni inte höra övningarna ropas ut eller feedbacken men jag hoppas att ni förstår på ett ungefär ändå 🙂

Strössla på med kommentarer nu – vad ser ok ut, vad kan jag göra bättre, vad ska jag öva på?

Mina egna kommentarer:

Jag är inte supernöjd med min insats idag men inte heller missnöjd. Det jag inte riktigt fick till var att hålla uppe tempot. Darkella behöver påminnas och jag hade så mycket annat att tänka på hela tiden att jag liksom missade att driva. I början hade vi också svårt för hörnpassagerna och rev x antal koner (:-P).

Det jag är nöjd med (särskilt efter att ha sett mig själv på film) är att 1. jag har verkligen fått ett bättre skänkelläge – äntligen! och 2. jag använder väldigt små hjälper jämfört med de andra i gruppen.

På listan över saker att träna på (och här vill jag gärna ha er hjälp) så skriver jag upp:

  1. händerna – flytta ner dem ett snäpp eller två
  2. våga korta tyglarna
  3. driv bättre med sätet/höften för att behålla tempot
  4. kom ihåg att ställa hästen lätt inåt in i, och inuti volten

Läs hela inlägget om lektion nr 24 här: https://ryttarlivet.com/2014/05/11/lektion-nr-24/

Jag travar på film

Video

Jag vet att ni har velat se en film där jag rider men det är (enligt min sambo alltså) svårare att filma i ett ridhus än vad man kan tro. Dock lyckades han filma (utan att han helt var med på det tror jag) mig en liten stund under dagens lektion. Ingen vidare kvalitet eller skärpa, men ni kanske kan se liite, lite i alla fall! Kom gärna med tips och kommentarer på hur det ser ut (om ni ser nåt) och vad jag ska tänka/öva på.