PR & Policy

Ryttarlivet.com är en svensk blogg om hästar och ridning. Bloggen följer både pressetiska regler och marknadsföringslagen. Alla åsikter, omdömen etcetera som publiceras på bloggen är helt mina egna och kan inte köpas eller påverkas av en tredje part.

Copyright
Allt material, så länge inget annat anges, ägs av mig och skyddas av upphovsrättslagen. Du får inte kopiera, sälja eller publicera något av Ryttarlivet.com’s material utan mitt tillstånd. Vill du använda bilder eller text? Kontakta mig via ryttarlivet@gmail.com. Vid återpublicering av mitt material ska en tydlig länk till ryttarlivet.com finnas.

Recensioner, pressutskick och produktprover
Recensioner och omdömen på bloggen genomförs och skrivs av mig själv och med produkter som jag köpt. Ryttarlivet.com tar tacksamt emot pressutskick, information, produktprover och eventinbudningar från företag eller PR-byråer. Produktprover och pressutskick som mottages testas noga innan en produktrecension skrivs. Jag garanterar inte att jag skriver om eller recenserar produkter som skickats till mig. 

Jag tar inte emot produktprover eller pengar som ersättning för att skriva ett inlägg, varken av privatpersoner eller företag. Om så sker så märks detta tydligt ut som samarbete, reklam eller sponsring. 

Jag smyger inte
Jag har skrivit på Better Bloggers upprop ”Jag smyger inte” som ska verka för en bloggbransch som följer marknadsföringslagen och bloggetiska regler. 

JagSmygerInteBadge

I korthet innebär Jag smyger inte:

  • Om du fått kompensation i produkter eller pengar för att skriva om ett företag ska inlägget direkt märkas ut som ”sponsrat” eller ”reklam”.
  • Om du har så kallade ”affiliatelänkar” i ditt inlägg ska inlägget direkt märkas ut med ”inlägget innehåller annonslänkar/affiliatelänkar”.
  • Om du fått produkter från ett företag, en goodiebag eller pressutskick bör inlägget märkas med ”pressutskick, jag har fått detta” eller liknande.

 

betterbloggers_badge_04