Börja rida som vuxen

Sedan Ryttarlivet.com startades i december 2013 har jag skrivit flera inlägg riktade till just vuxna nybörjare. Vad ska man tänka på när man väljer ridskola, vad kostar en ridlektion, när kan man bli medryttare och hur m.m.

Du hittar alla dessa inlägg i arkivet, och jag kommer börja märka dem ”börja rida som vuxen” men här kommer också några särskilt användbara länkar för alla vuxna nybörjare som vill börja rida:

Kika gärna i kommentarsfälten, där finns ofta många bra tips och kommentarer från erfarna ryttare! Lägg gärna in en fråga eller kommentar själv, jag försöker att alltid svara!

Och du – det är ALDRIG för sent att börja rida! Du kommer inte ångra dig.

Kram och lycka till, från en nybörjare till en annan!

img_1310

 

Sökord: Rida, ridning, nybörjare, vuxen, vuxen nybörjare

7 reaktioner till “Börja rida som vuxen

 1. Hej!

  Jag är en tjej på 27 år som meeeer än gärna vill börja rida men det är en omöjlighet inom Skåne där jag bor. Har pratat i princip alla ridskolor och ingen skola tar emot vuxna nybörjare då de inte får ihop till en grupp(för få anmälda). Känner heller inte någon med häst som kan hjälpa mig komma igång. Har du något tips på vad jag kan göra?

  mvh
  Ruzica

  Gilla

  1. Åh känner igen detta så väl! Några tips/alternativ:

   Ridskolorna brukar erbjuda privatlektioner, det är dyrare men effektivare än ridning i grupp. Kolla om det finns någon som kan erbjuda dig privatlektioner tills du nått ”miniminivån” för en av fortsättningsgrupperna.

   För barn/unga finns det nybörjargrupper. Om du är relativt liten i kroppen (detta är min gissning men typ under 170 cm och 65 kg) kanske du kan rida i en ungdomsgrupp för nybörjare på ponny (om du kan tänka dig detta)?

   Det finns ridläger/intensivkurser för vuxna nybörjare runtom i landet. En bra start!

   Lycka till!

   Gilla

 2. Så roligt att läsa om dig och hur du skaffade häst. Har själv köpt häst, en treåring vid 50+ och är så glad över det. Har ridit galopphästar i ungdomen men det är annat att rida ”riktigt”. Har en bra tränare som hjälper till med utbildningens upplägg och träning. Följer med i dina äventyr :0)

  Gilla

  1. Vad häftigt att du vågat dig på att köpa häst! Själv rider jag ju bara på ridskola. Vilken häftig resa du har framför dig med din stjärna. Stort lycka till!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close