5 anledningar att börja rida

Funderar du på att börja rida? Eller har du ridit som barn och är i valet och kvalet om du ska börja igen? Oavsett så är svaret – KLART DU SKA!

Här kommer fem anledningar till varför jag tycker att DU ska börja rida (igen):

1. Kommunikationen med djuren
Det är något visst med att kommunicera utan tal. Att lära sig läsa av en annan varelse och att ”tala” med den genom sitt eget kroppsspråk. Det är skönt att slippa hitta ord på saker och ting och det är lärorikt att lyssna (se, ta in) mer än du talar. Det här är något jag tror hjälper dig även i kommunikation med dina medmänniskor. Du lär dig att känna av och känna in, och att läsa kroppsspråk. Det kan säga så mycket mer än de ord någon uttalar.
IMG_6340

2. Frisk luft!
Du kommer ta dig ut i ur och skur. I gassande sol och i snöstorm. Och vet du? Du kommer älska det varje gång! Att komma ut i dagsljus även när vädergudarna är emot dig kommer ge dig massor av energi. Ny frisk luft i lungorna, solstrålar i ansiktet och väderbitna kinder. Det här är guld för både kropp och knopp!
uteritt1

3. Mindfulness (att vara här och nu)
När du är med och kring hästar försvinner världen runt om. Det är ganska självklart, för dessa stora djur kräver din fulla uppmärksamhet. Är du inte ”med” i boxen eller på hästryggen kan något lätt gå snett och bli farligt. Det kan låta läskigt, men det kommer helt naturligt. Det finns ingenting jag upplever så avslappnande som att rykta en häst till exempel. Du är där och då och ingen annanstans. Din hjärna får vila och du är ett med nuet.IMG_5471

4. En hobby
När du börjar rida kommer du med största sannolikhet bli helt fast! Du kommer börja sluka böcker och tidningar om hästar och ridning, du kommer läsa bloggar och följa hästkonton på instagram. Du kommer prata och drömma häst. Du har fått en hobby helt enkelt! Även om du kanske bara rider en gång i veckan så kommer denna hobby göra ditt liv lite roligare även de andra 6 dagarna. Jag lovar!
IMG_5996

5. Motion
Ridning kan inte jämföras med ett stenhårt styrke- eller spinningpass men visst kommer du träna! Du kommer flåsa och svettas och du kommer bli starkare i framför allt underkropp och bål.
IMG_5478

Vem vill inte bli en bättre kommunikatör, få frisk luft, meditera, ha ett fritidsintresse och så dessutom bli hälsosammare på köpet? Ridning kommer ge dig allt det här och det är det som gör det så härligt!

Kommentera gärna med fler anledningar att börja rida. De bästa publicerar jag längre fram i ett nytt inlägg (självklart med länk om du har egen blogg).

Och har du nu övertygats om att börja? Här har jag samlat mina bästa nybörjartips: https://ryttarlivet.com/borja-rida-som-vuxen-allt-for-den-vuxna-nyborjaren/

Annons

7 reaktioner till “5 anledningar att börja rida

 1. RATATATATATATATTATATATATATATATATATATATTATATATATATATATATATATATATATATTATATATATTATATATATATATATATATATATTATATATATATAATATTATAATATTAATATATATATATTATATATTTATATARATATATATATATATTATATATATATATATATATATATTATATATATATATATATATATATATATATTATATATATTATATATATATATATATATATATTATATATATATAATATTATAATATTAATATATATATATTATATATTTATATARATATATATATATATTATATATATATATATATATATATTATATATATATATATATATATATATATATTATATATATTATATATATATATATATATATATTATATATATATAATATTATAATATTAATATATATATATTATATATTTATATA

  Gilla

 2. ratatatata

  Gilla

 3. Tycker du har såå rätt!!! Dem som bestämmer sig för att inte börja rida missar verkligen något fantastisk mellan en häst och en ryttare! Jag har själv ridit i sju år på ridskola och började när jag var fyra😊 så om du inte redan rider, börja nu!🌟

  Gillad av 1 person

  1. Härligt! Vi måste peppa våra vänner och bekanta att våga testa ridning!

   Gilla

 4. Bra skrivet! Håller med! 🙂

  Gilla

 5. Jättebra inlägg och håller med om alla punkter, klart man ska rida! 😀

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close