Lektion nr 3

20131223-215632.jpgSitter och funderar över dagens lektion, min tredje och även denna gång red jag Betty. Gick inget vidare tycker jag, känns inte som att vi förstod varandra alls. Hon vill bara följa efter hösten framför, hack i häl, hela tiden och jag vet inte hur jag ska få henne på andra (mina) tankar.

Jag red med en juniorgrupp idag, på nivå 3, och jag tror helt enkelt att det är för avancerat för mig. Jag kan ju liksom inte grunderna. Behöver lära mig vikt- och skänkelhjälper NU. Måste prata med ridläraren om jag kan ta en privatlektion eller om hon kan ge mig lite mer stöd nästa gång. Vet liksom inte vad jag ska göra när jag vill åt ett håll och Betty ett annat. Kände mig som ett fån idag 😦

Men för att trots allt avsluta lite positivt så sadlade och tränsade jag själv idag och det gick helt okej. Betty var supermysig i boxen och lät mig hålla på och kratsa etc utan konstigheter. Och så lyckades jag bra med en av övningarna som jag såklart inte minns namnet på… Vi skulle i alla fall högerställa hästen och sedan genomföra en vändning (åt höger) genom skänkelhjälp (bakre höger skänkel). Hästen skulle vända helt om. Vi testade åt båda hållen. Vet ni vad vändningen heter?

Andreas satt på läktaren och filmade lite när vi travade men jag vill kolla led ridskolan att det är ok att jag lägger upp den. Tills dess bjuder jag på denna rumpbild 😉

20131223-215525.jpg

Kategorier lektioner

2 reaktioner till “Lektion nr 3

  1. Låter som framdelsvändning eller bakdelsvändning? 🙂

    God Jul!

    Gilla

    1. Framdelsvändning låter bekant ja! 🙂 God Jul Amanda!

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close