Lektion nr 4

20131229-162007.jpg

Ligger i soffan med Sintra (hunden) på magen och tänker igenom dagens lektion. Än en gång red jag fina Betty. Jag red i en nybörjargrupp för juniorer. De måste ha blivit lite överraskade när jag och Betty kom in bland små ponnys med ledsagare 🙂 Hur som helst, det är på nybörjarnivå jag måste börja och det spelar ingen roll hur gamla (eller snarare unga) mina ryttarkollegor i gruppen är (fast självklart hade det varit kul att hänga kvar i stallet efteråt med nån över 20 nån gång ;)).

DAGENS PLUS:
– Halter övade vi på en hel del och det gick superbra idag! Tidigare lektioner jag ridit på Betty så har hon liksom stannat upp lite för att sedan ta några steg till. Nu var jag nog tydligare och hon stannade och stod kvar tills jag gav annat besked. Framsteg!
– Vi har blivit kompisar! Jag tror nästan att Betty blev glad när jag kom! Supersnäll i boxen igen och allt gick jättebra. Märker att hon blir stressad när man blir fler och hon gillar inte de yngre ryttarnas lite ”hårdare” handskningssätt. Min strategi är att vara snäll men tydlig. Jag pratar och berömmer, klappar, borstar och myser. Börjar hon nagga mot nåt så blir det ett lugnt ”nej” och så klappar jag henne på halsen (alltså smeker) och hon slutar. Vet inte om detta är ”rätt eller fel” sätt enligt handboken men jag tycker att det funkar för oss!
– Travet kändes avspänt och fint (ingen aning hur det såg ut från läktaren dock ;))
– Ridläraren sa att jag inte ska stressa fram, det tar tid att bli en bra ryttare. Hon sa att ”du har det i dig, så du kommer utvecklas snabbt”. Blev jätteglad och peppad såklart!

DAGENS MINUS:
– Det är inte jag som har befälet alla gånger. Näe, Betty hon gör lite vad hon känner för. Jag är kanske för mesig (och oerfaren) när det gäller hjälperna. Jag tycker att jag är supertydlug men när Betty bestämt sig så skiter hon i mina planer. Frustrerande!
– På grund av miss i kommunikationen så missade jag första kvarten av lektionen 😦 Stod med Betty helt klar och väntade, väntade och väntade.

Sammanfattningsvis fler plus än minus idag i alla fall! Känns bra och jag var superglad efteråt! Nu måste jag boka in nästa stallbesök och lektion.

Ps. På bilden ser ni min utrustning. Ska skriva ett separat inlägg om vad jag använder och vad jag tycker i veckan!

Annons
Kategorier lektioner

4 reaktioner till “Lektion nr 4

 1. Jag är själv nybörjare och minns första gången jag fick hästen att stanna och verkligen stå still! Både jag och min ridlärare ropade ”jaaaa!!”. Så nu går det mycket bättre. Det som hjälpte mig var hennes beskrivning på spänningen man ska ha i kroppen. ”Tänk att nån trycker på dig på nedre delen av ryggen. Som att nån vill trycka dig framåt men du vill stå kvar på samma plats”. Och när man ska ”starta” hästen så är det tvärtom. ”Tänk att nån trycker på dig framifrån för att få dig att backa, men du vill stå kvar på samma plats”. (Nu är den hästen jag rider OTROLIGT känslig för hjälperna, men tänkte bara tipsa om det jag fick lära mig) Lycka till!

  Gilla

  1. Tack för att du delar med dig, jättebra tips!

   Gilla

 2. sv; vad kul, stort lycka till med allt 😀 ang det här med att få mer besökare till sin blogg som du har frågat mig om, klickar du på kategorin ” tips ” som finns i högerspalten så har jag skrivit lite om hur jag gjorde för att få en större blogg och delat med mig av olika tips, hoppas det kan vara till hjälp för dig 🙂 Du får mer än gärna kontakta mig om det är något speciellt du undrar, hjälper mer än gärna till 🙂 KRAM

  Gilla

 3. Roligt att läsa och roligt med framsteg 😀

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close