Nytt år – nya möjligheter

20140101-211227.jpg
Som jag skrev tidigare så var 2013 ett riktigt bra år för mig! Nu kommer det här inlägget bli ovanligt personligt. Jag har inte åkt räkmacka utan kämpat själv för att nå dit jag vill och idag har jag en underbar pojkvän sedan nio år tillvaka, världens finaste lilla hund, en fin lägenhet, ett jobb jag trivs ypperligt med, som ger mig möjligheten att resa men också att leva min fritid som jag vill. Och så har jag precis börjat rida – en barndomsdröm som vi inte hade råd till när jag var liten men som nu slår in, 20 år senare!

Så vad kommer härnäst? Det finns såklart en hel del saker jag vill förbättra, nå eller göra i år och de är, utan inbördes ordning:

VÅRDA RELATIONER
– med min pojkvän
– med min familj
– med mina vänner

BLI ÄNNU MER SOCIAL
– våga mingla och träffa nytt folk
– bjuda hem folk (familj, vänner) oftare (det behövs ingen anledning, och det måste inte vara superuppstyrt)

RESA OCH SE VÄRLDEN
– med Andreas & med vänner
– vårweekend, New York med Carro (redan bokat!), myshelg, sommarsemester, höstweekend och så rymma iväg till sol och värme nästa vinter

TA HAND OM KROPPEN
– träna minst 3 ggr/vecka: kondition (badminton, löpning, pass), styrka (funktionellt mer kroppen, pass), smidighet (yoga)
– laga minst en vegetarisk måltid i veckan
– fortsätta med ”ätardag” (jag får bara äta socker/chips o. dyl. en dag i veckan – men då får jag gå ALL IN)
– ”detoxa” två gånger per år

ANVÄNDA TIDEN BÄTTRE FÖR ATT LÄRA MER
– surfa mindre och läsa mer böcker, artiklar m.m.
– pyssla/sy/träna hunden – det finns så mycket att göra och lära sig!

SPARA PENGAR
– lägga undan ett fast belopp varje månad
– läs på om olika spar/investeringsalternativ
– byta bank och samla banktjänster

HITTA PORTUGISEN I MIG
– alltid prata portugisiska med pappa för att hålla språket vid liv
– besöka portugisiska klubben för första gången
– åka till Portugal minst en gång
– försöka hitta portugiser i Stockholm att umgås och prata med

LÄRA MIG RIDA
– lära mig grunderna och hitta ett bra samspel mellan mig och hästen
– läsa på om hästar och ridning (bland annat om centrerad ridning)
– rida en termin på ridskola och sedan utvärdera hur jag ska göra
– kunna rida bra nog för att få rida ut!
– titta på möjligheter att bli skötare/medryttare

Nu när jag har skrivit ner det här och delat det med er som följer mig här så finns det ingen annan utväg än att få allt detta att hända, eller hur? Har ni avlagt några löften eller skrivit ner mål för det nya året? Det här är faktiskt första gången jag gör det här men jag tror och hoppas att det kommer bli en tradition! Frågan är – hur ofta ska man stämma av hur det går och hur ska man påminna sig om alla olika mål? Hur gör ni?

20140101-213923.jpg

Annons
Kategorier allmänt

8 reaktioner till “Nytt år – nya möjligheter

 1. Det låter väldigt vettigt (och härligt), tycker jag!

  Gilla

 2. Om du ska bli medryttare eller skötare så passa dig,det finns folk som utnyttjar en till max.
  jag själv har varit med om det och det är inte alls kul, man mår bara dåligt till slut.
  Väl med omsorg, inte för att du fastnar för hästen utan du ska även kunna klicka med ägaren.

  Du kan ju också prova olika områden inom hästvärlden.
  Prova western, de är ett upplevelse. Jag har bla lärt mig att longera på ett helt annat sätt och att läsa hästen.
  Det finns ju mkt mer än den klassiska ridnigen 🙂

  Vet inte om det förra kommentaren kom med, var tvungen och logga in på ett jätte gammal konto här på wordpress som jag inte använder utan vill du läsa och kommentera min blogg så är det xologiskt.com som gäller inte wordpersskonto 🙂

  Gilla

 3. Om du ska bli medryttare så passa dig jäkligt noga med vem du hamnar hos.
  Har själv blivit utnyttjad till max av en person som egentligen inte hade ekonomi till att ha häst och har fått mkt skit från dessa personen. Skriv nåt slags kontrakt isåfall.

  Du ska göra det du känner dig mest bekväm med (:
  Sen kan du ju alltid läsa om ridning bla dressyrböcker, gå på clinics, prova olika ridstilar, prova western tex, det har jag gjort.. Jag och en kompis hade praktik hos en westerntränare för ett par år sen och fick bla lära mig att longera på rätt sätt o läsa hästen på ett helt annat sätt.

  Det finns hur mkt som helst att göra med hästar! det är bara att välja och vraka.

  Gilla

  1. Tack för tipsen Petra! Jag kommer nog inte bli medryttare än på ett tag men om jag någon gång får chansen ska jag absolut tänka på detta. Westernridning vet jag inget om faktiskt, hur skiljer det sig från den klassiska ridningen?

   Gilla

   1. Gör det, man blir så lätt blind tyvärr.

    Det är faktiskt jätte roligt! Inte för att själv vill hålla på med det men då har man provat iaf.
    Du har ju en helt annan sadel och rider mkt mer med dina vikthjälper och man nästan läser hästen på ett helt annat sätt.
    Kan inte riktigt förklara det men den skiljer sig ganska mkt från den vanliga ridningen, sen är det ju alltid kul och prova nya saker (;
    Många säger nog att man ”plågar” hästen med westernridningen i och med att dom antligen jämnför med våran vanliga ridning. I western rider du oftas på väldigt ”slappa” tyglar och flyttar hästen med din egna vikt.

    Det är svårare än vad det ser ut men det är helt klart något som är värt att prova på för att känna om du kanske tycker western är roligare än den klassiska ridningen eller du kanske tom tycker de är roligare att rida på islandshästar.

    Se om du hittar nåt stället där man kan prova på det och utvärdera sen vad du tyckte om det (:

    Den klassiska ridningen eller den ”engelska ridningen” är ju den vanligaste ridningen,det är den du rider på ridskolan.

    Gilla

   2. Okej, jag har tänkt testa på centrerad ridning, det verkar vara lite liknande tänk som western då? Fast mycket ”lättare” (alltså mindre starka) hjälper om jag förstått det rätt.

    Gilla

 4. Kul inlägg 🙂 Får jag bara undra lite vad du menar med detta: rida en termin på ridskola och sedan utvärdera hur jag ska göra?
  Menar inget illa utan är bara lite nyfiken 🙂

  Gilla

  1. Ja det var kanske lite oklart formulerat så bra fråga av dig! Det jag menar är att utvärdera saker som 1. Gillar jag att rida, vill jag fortsätta?, 2. Är jag nöjd med ridskolan/stallet?, 3. Är jag nöjd med min grupp?, 4. Ska jag fortsätta på samma sätt eller ta privatlektioner (färre och dyrare men man utvecklas nog snabbare då kan jag tro) o.s.v.! Vad tror du om det?

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close