Lektion nr 8

Bild

Jag gillar min nya lördagsrutin. Upp vid nio-tiden, äta frukost i soffan, gå ut en sväng med hunden och sedan åka till stallet. Gosa lite med Betty, fixa och trixa (alltså, NÄR ska jag lära mig att lägga sadeln rätt direkt?!) och så rida lektion. Lovely!

Idag övade vi serpentinvägar, rida på fyrkantsspår (raka linjer), trav (lättridning) och så avslutade vi med att sitta av (heter det så…?) i farten. Jag var tvungen att rida ett varv mer än alla andra och förbereda mig mentalt innan jag vågade dock, haha! Men det gick bra, Bettan brydde sig i alla fall inte det minsta och jag gjorde inte illa mig någonstans 😉 Ett litet sidospår, men visst låter Betty finare än Bettan? Dock kallar alla i stallet henne Bettan utom jag så jag har liksom gett med mig märker jag).

Bild

Efter lektionen stod jag och ryktade som vanligt och pratade med Andreas (pojkvän och dagens fotograf) om att Betty blivit så mycket mysigare och enklare för mig att handskas med. Hon kan vara lite småsur i början och ”testa” lite men sen är det fritt fram att rykta och fixa. Hon var ganska skitig idag så jag fick använda piggborste för första gången (jag lär mig nåt nytt varje gång). Vi diskuterade om att Betty nog inte är populärast bland ridhästarna – lite för stor och lite för ”tjurig” (emellanåt) för att stalltjejerna som ofta är små och unga ska vilja umgås med henne. En av mina lektionskamrater hörde vad vi pratade och föreslog att jag skulle bli skötare. Det går tydligen ut på att man bokar upp sig för att ta hand om en specifik häst minst 1 timme i veckan – rykta, fixa hovar, ta hand om sadel och träns m.m. samt vara med på möten (vad för möten framgick inte :)). Jag kollade schemat och Betty hade bara två skötare på hela veckan. Många av ponnyerna var fulltecknade. Betty som är världens mysigaste, jag älskar den hästen! Känner mig lite lockad men måste kolla upp mer vad det innebär.

Har ni varit skötare till en ridskolehäst nån gång? Hur var det, och vad innebar det för er del? Fick ni någon ”ersättning” (typ ridlektioner)?

8 tankar på “Lektion nr 8

  • Oj, i flera timmar? Skulle inte veta vad jag skulle göra. Har mycket att lära helt enkelt. Jag vet inte riktigt hur upplägget ser ut, ska fråga imorgon när jag rider igen. Rapport kommer såklart här på bloggen sen 🙂 Tack för att du tar dig tid att kommentera, blir lika glad varje gång!

   Gilla

 1. När jag var skötare hade vi 1:a, 2:a och 3:e skötare. 1:a skötare var den som skötte hästen minst 4 ggr/vecka. Men när det gäller skötsel av träns och sadel putsas den vid varje sköttillfälle hos er? För det är inte så härligt att sitta i en sadel som är nyputsad.t

  Gilla

 2. Jag var skötare när jag var mindre men vi hade inte alls samma som er. Jag hade en häst varannan helg. På fredag var det bara mys och på lördag och söndag fick man bara rida ut, alltså inte rida i paddocken. Men jag har för mig att vi fick betala en liten slant. Men detta var jättebra för mig då jag fick mer självförtroende och jag lärde mig jättemycket! 🙂

  Gilla

 3. Jag har aldrig varit skötare på någon häst, bara halvfodervärd, då tog man hand om hästen hälften av veckans dagar och hade den som sin egen de dagarna med allt som det innebär och betalade också hälften av kostnaderna eller lite mindre var det nog. 🙂

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s