Lektion nr. 11

Igår red jag min elfte lektion på samma ridskola och samma häst – Betty Boop. Men har jag berättat att jag rider för olika instruktörer på tisdagarna och lördagarna? Generellt sett har jag varit mer nöjd med lördagslektionerna – ridläraren då är noga med tiden (börjar och slutar i tid) och det känns som att jag får mer feedback och helt enkelt lär mig lite mer av henne. Med det sagt betyder det inte att det gick särskilt bra igår… Bilden ovan visar hur lektionen startade – med en häst som INTE ville att jag skulle sitta upp och därför vägrade gå fram till ”pallen”.Haha!

Jag vet inte om det berodde på mig, Betty, gruppen eller nåt annat men vi hade alla (och jag i synnerhet då) svårt att få hästarna att göra det vi ville, vilket inte var särskilt mycket mer avancerat än att trava på en volt. Så jag var lite uppgiven igår efter lektionen. Dels funderingarna kring om ridskolan är rätt för mig och hur jag ska göra med den saken och så nu två lektioner i rad då jag snarare känt att jag backat än kommit framåt…

Andreas satt på läktaren igår och kom med några tips (utefter vad han kunde se): jag måste jobba på att få benen rätt (axel, höft och häl i linje) och så måste jag våga vara mycket mer bestämd med hjälperna. Sedan sa han också att ”Visst har du lärt dig! Du kan ju fixa hästen, sadla, tränsa och sitta upp och ner utan hjälp nu” och jo, det har han ju faktiskt rätt i. Göra halt kan jag också, haha! Ganska nöjd med att se förhållning och eftergift på bilderna nedan. Men jag vill ju bli bättre på att RIDA! Jag vill inte att Betty bara följer efter hästen framför (hennes absoluta favoritsyssla) utan att vi är ETT och att hon går dit jag vill att vi ska gå. Känns som att det inte borde vara så himla svårt?

förhållningeftergift

Kommer knåpa vidare på mina funderingar i ett till inlägg och hoppas på era tips och hjälp sen. Känner mig lite… Ledsen? Besviken? Ja, jag vet inte, men inte samma glädje som efter de första lektionerna helt enkelt.

Kategorier lektioner

9 reaktioner till “Lektion nr. 11

 1. Som alla andra skriver så går det ju upp och ner med ridningen precis som med allt här i livet och det är då det kommer fram vilken person du är, vilken karaktär du har.
  Antingen kämpar man sig igenom motgångarna (en vinnare) eller så ger man upp… Sen kan man i och för sig upptäcka att något inte faller en i smaken och helt enkelt avsluta av den anledningen men man ska inte ge upp pga lite motstånd men så tror jag inte att du är heller 🙂
  Sen får du nog tänka på att skynda långsamt, det ÄR svårt att rida och det är väl därför man aldrig blir fullärd hur duktig man än är.
  Kanske dags att byta ridskola också? Men det mesta har ju en förmåga att vara trist just nu, vädret är trist, det är mörkt och skitigt ute och det har varit riktiga oxveckor efter jul osv osv. Själv är jag trött hela tiden och vill bara sova men det blir ju bättre tillslut.
  Finns det något du kan göra annorlunda på lektionen, kan du vända över ridbanan för att inte hamna i hasorna på hästen framför osv eller måste ni tvunget rida runt runt?
  Du svarade inte på min förra fråga så jag frågar igen, hur går det med sitsen, har du längt på lädren och skrittar du något utan stigbyglar?
  Kämpa på, du hittar snart tillbaka till det roliga 🙂

  Gilla

  1. Jo jag skrittar utan stigbyglar i början och slutet. Länga stiglädren missade jag sist och det hade behövts så jag ska tänka på det nästa gång! Jag funderar nu på att ev byta ridskola, och/eller ta privatlektioner. Men jag vill absolut fortsätta rida trots att det känns/går lite sådär just nu. Kram!

   Gilla

 2. Oftast är det så med ridskolehästar att de följer efter hästen framför. Men ju mer du rider och lär känna Betty så kommer du att komma på hur du ska göra 🙂 Som de ovan har skrivit så kommer man in i perioder då inte alls någonting fungerar och sedan en period då allt går jättebra och man svävar på moln. Det ä bara att kämpa, du är jätteduktig precis som Andreas sa till dig 🙂

  Sv: Eagle är ca 1,52 eller något. Så han är en liten storhäst vilket passa lilla mig (a)

  Gilla

 3. Känner igen det där, ibland går det helt enkel inte alls bra men jag brukar försöka att tänka att man ibland behöver ha dom ”sämre dagarna” för att uppskatta ”dom bra” extra mycket. Jag har ju två hästar = det blir en hel del ridning. Här om veckan hade vi några dåliga dagar och då tog jag helt enkelt några dagars paus från ridandet och idag var det helt fantastiskt att vara tillbaka i sadeln igen! 🙂

  Gilla

 4. Sv: Ja det var ju inte speciellt roligt den kvällen.. Jag gick in med känslan att det här kommer att gå bra, men ju längre det gick detso mer sjönk hoppet.. men tillslut så piggnade hon till tack å lov!
  Ja verkligen, jag har dom bästa stallkompisarana! 🙂 mysigt vare, men kallt, jag låg och frös typ hela natten 😛

  Du kommer att ha sämre och bättre tider i din ridning, de gångerna som det går dålig så tappar man suget och det känns som det inte händer något, men då helt plötsligt har man en period då det går bra igen, så kommer det nog att vara.
  Man brukar ju säga 3 steg fram, 2 steg bak.. och det stämmer ganska bra när man håller på med hästar 😉
  Men det är bara att kämpa på, även när det går dåligt 🙂

  Gilla

  1. Tack Marie, ska tänka på det! 3 steg fram, 2 steg bak… Behöver lite positivt tänk just nu 🙂

   Gilla

   1. Det kommer att gå bättre senare, det lovar jag, man hamnar alltid i någon svacka lite då och då och huvudsaken är att man kämpar på och vill komma framåt! 🙂

    Gilla

 5. hihi, jaa du måste lägga till mig så vi kan följa varandra =D Haft en bra helg?? Kämpa på, alla kan bli en bättre ryttare, även Roffe tränar på att bli bättre 🙂 GE ALDRIG UPP!!!

  Gilla

  1. Lade till dig nu, du får accepta bara 🙂 Det är ju sant, alla har väl något att lära/träna på. Men just igår kände jag mig bara så himla kass :-/ Men men, it can only get better! Tack för din kommentar 🙂

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close