Den där pangbra grejen…

20140421-201544.jpg

20140421-201529.jpg

… som jag har nämnt tidigare, minns ni den? Tänkte att jag skulle förklara vad den är för nåt och höra vad ni tycker.

Den pangbra grejen är en weekend på en tjeckisk hästgård. Tre nätter i egen ”lägenhet” (rum med pentry och eget badrum) och privatlektioner och/eller uteritter på det! Det här är en gård mitt ute på den tjeckiska vischan som min moster med pojkvän besökte för ett par år sedan. De föder upp hästar där och tar även emot besökare på alla nivåer. Hästarna (oxh besökarna) utbildas i western, dressyr och hoppning.

Gården har ägts av samma familj sedan 90-talet och jag har haft mejlkontakt med dotter i familjen. Hon pratar bra engelska, något som inte hör till vanligheten på den tjeckiska landsbygden – eller på ranchen i övrigt.

Upplägget jag kollat på är 3 nätter samt tio entimmarslektioner (kan såklart ändras till längre men färre lektioner eller uteritter). Vet ni vad det skulle kosta? Håll i er nu. Cirka 1.500 svenska kronor. Jag vet. Det är sant.

Jag ska till Prag med jobbet i mitten på maj och min tanke var att flyget fram och tillbaka då är betalt så det enda som tillkommer är dessa 1.500 kronor samt busstur och mat. Tror att det skulle kunna landa på 2.000 kr jämt. Nu till kruxet. Jag har inte 2.000 kronor! Vilket löjligt ilandsproblem, va? Men ack så tråkigt oavsett.

Summa summarum – jag får se om ett mirakel inträffar på bankkontot de närmsta veckorna, eller börja spara för en weekend i höst. Men då tillkommer ju flyget också tyvärr.

Så, nu vet ni vad panggrejen är för nåt! Vad tycker ni? Borde jag åka (om/när jag har råd)? Har ni, eller känner ni någon, som har åkt på en ridsemester till just Tjeckien? Vet ni något om tjeckisk hästhållning och ridning i allmänhet?

7 tankar på “Den där pangbra grejen…

 1. ÅK!!!! vilken breddning på din riderfarenhet och ett minne för livet. kan bara bli bra. som Amanda sa, häng inte upp dig på olikheter i hästhållning det kommer bara hämma det du kan lära och utvecklas av men var beredd på att det kan finnas saker man reagerar på och inte gillar. men observera KAN FINNAS, inte samma sak som att det garanterat är så.

  Gilla

 2. Herregud vad billigt! Det låter som en riktigt spännande och lärorik resa och jag tycker absolut att du ska åka 🙂 Förhoppningsvis lär du dig något i ridväg och dessutom är det väldigt nyttigt att lära sig om andra länders hästhållning och syn på den.

  Gilla

 3. Jag vill inte skrämma dig eller så kan jag ha helt fel men i sådana länder kanske de inte hanterar eller har samma hästtänk som i Sverige. Har själv varit i stall i Ungern och kanske inte gillat det jag sett. Men har även varit i något bra jag ska inte säga att alla stall är lite sämre 🙂
  Men som sagt så är det ju inte alla ställen och jag kan ha fel om det stället 🙂
  Hahah nu blev detta lite rörigt men jag hoppas du förstår vad jag vill få fram 🙂

  Gilla

  • Absolut, jag förstår vad du menar och det är jätteviktigt för mig att hästarna mår bra och tas väl omhand. Min moster var där för några år sedan och då var det iaf bra tänk och så men man vet ju inte om det ser exakt likadant ut idag…

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s