Lektion nr 28

I lördags fick jag rida gamle Helge igen. Om jag minns rätt är han 26 år. Denna lektion var ett igenridningspass så vi var en blandning av 11 elever från olika grupper på nivå S1-2. Instruktören var också ny för oss, hon ger visserligen lektioner på ridskolan men normalt bara för ponny/barn.

Helge var trevlig i spiltan och jag tog mig god tid att mysa och rykta. Det enda krånglet med Helge är att tränsa, han är känd för att vägra och resolut sträcka upp huvudet i taket (och han är tillräckligt stor för att man då inte ska kunna få tag på honom). Såhär betedde han sig såklart i lördags också men skam den som ger sig! Efter ett antal försök gav han till slut upp lite grand och jag lyckades! Första gången jag lyckas tränsa honom helt själv faktiskt.

Av någon anledning fick vi inte sitta upp på stallplan förrän efter 20 minuter och lektionen blev bara 35 minuter lång. Det tycker jag är tråkigt och ganska respektlöst, vi betalar mycket pengar för att få rida!

Lektionen i sig var ganska ”standard”, vilket man väl kan förvänta sig av ett igenridningspass. Skritt i olika takt, hitta bjudning, prova halter, trava (rida lätt) och därefter galopp på volt. Helge är stallets segaste häst och en av dem man sägs behöva spö och sporrar på. Jag gillar ju inte det men han rör sig knappt utan spö. Tråkigt att det är så.

Det som var kul och nytt för mig denna lektion var att vi tränade på att få hästarna i fin form på volten, alltså ställda lite inåt och med snygg form. Vi liksom lirkade och kramade med tyglarna tills vi fick gehör och jag fick faktiskt beröm för hur jag fick Helge ”att faktiskt se ut som en riktigt fin häst”, så det var ju skoj och kändes jättebra!

20140611-160407-57847893.jpg

20140611-160406-57846741.jpg

20140611-160407-57847673.jpg

Kategorier lektioner

2 reaktioner till “Lektion nr 28

  1. Så spännande att läsa och följa dig 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close