Första promenaden med Leon

20140824-212810-77290059.jpg

Som jag skrev tidigare så hade vi en superhärlig söndag – jag, Andreas, Sintra (min hund) och Leon.

När jag kom ut i hagen för att hämta Leon nosade han först nyfiket på mig, lät mig sätta på grimman utan problem – men vägrade sedan att lämna sina vänner och följa med denna ”främling”. Jag bestämde mig för att inte muta med godis (läs: morrötter) då det skulle kunna bli jobbigt i framtiden utan jag petade honom lite på frambenen och manade på. VI gick några steg, stannade, gick igen, stannade och till slut kom vi ut. När vi väl kom ur hagen och gick mot stallet var det inga problem. I stallet ryktade jag, kollade hans sår (insektsbett) och kratsade hovarna. Sedan fick Leon och Sintra hälsa på varandra. Sintra har förut varit lite rädd för hästar och då skällt på dem, men Leon var så himla lugn och gullig – tog ner sitt stooora huvud och bara sniffade lite. Sintra sniffade tillbaka och sen var det klart! Så skönt! Sprayade sedan Leon med massor av flug/bromsspray (som senare inte visade sig hjälpa) och så traskade vi iväg. Andreas och Sintra och jag och

20140824-211946-76786327.jpg
De första 500 meterna ungefär var han lite försiktig. Han gick saaaakta, saaakta. Testade att stanna. Gå sakta igen. Men sedan släppte det och han accepterade mig som trygg ledare.

Vi gick på några av de fina ridvägar som finns i området (ett naturreservat vid havet). Vi passerade både cyklister, hundar och andra hästar samt gick över en träbro men Leon följde snällt med utan några protester eller skutt. Det enda han reagerade på var rishögar (med att titta lite extra noggrant). Dock inte en huggorm som vi nästan trampade på (usch vad läskigt, särskilt som Sintra 1 kg skulle dö ögonblickligen av ett bett). Jag vet inte hur det är med hästar, vad gör man om hästen skulle bli huggormsbiten?

Ungefär halvvägs tog vi paus och åt medhavd matsäck. Leon var nöjd med allt gott gräs och nosademig också nyfiket i håret (?). Vi provade lite tricks (visar dem en annan dag) och vandrade vidare.

20140824-211942-76782996.jpg
Jag testade att stanna, gå, stanna, gå, öka lite, trava lite kort. Ville helt enkelt känna att han följde med och det gick jättebra. Emellanåt fick han för sig att äta längs vägen men han var aldrig omöjlig att få med sig.

20140824-212812-77292899.jpg
Väl tillbaka fick han lite morot och annat gott, en ordentlig rykt och så på med flughuva och ut till vännerna i hagen.

Allt som allt – en perfekt start! Jag är sååå glad att ha hittat Leon och ser fram emot att utvecklas och lära med honom.

20140824-213431-77671736.jpg

4 tankar på “Första promenaden med Leon

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s