Tankar/lärdomar efter fallet

IMG_5472.JPGEfter att jag åkte av i torsdags har jag funderat på vad jag ska träna/tänka på extra framöver. Jag är väldigt glad att jag har lyckats ta ”olyckan” på ett positivt sätt och inte blivit rädd. Istället ser jag detta som ett utmärkt tillfälle att reflektera över min ridning och vad jag behöver träna extra på. Kom gärna med era tankar och tips kring övningar och tankesätt 🙂

Jag ska:
– Öva min sits och balans: jag ska länga lädren och öva, öva, öva på att sitta rätt (lodrätt), neeeeeer med hälarna, andas rätt och vara stabil men avslappnad. Målet är att kunna känna mig bekväm i nedsutten trav. Och det är inte ett litet mål känns det som, haha!
– Galoppera på volten: ja, inte bara galoppera men jag ska fokusera mer på att jobba på bra i volten, inte bara rida runt i naturen
– Galoppera i fält/lätt sits vs nedsuttet: här undrar jag vad ni säger/tycker? På ridskolan har vi fått testa både och men absolut mest nedsutten galopp. När/hur/var ska man ”stå” resp ”sitta”?
– Undvika eller konfrontera åkern? Det här har jag inget svar på. Hur gör ni om er häst reagerat kraftigt på en plats?
– Ha helskodda ridbyxor! Jag har tre par helskodda och två par knäskodda och jag tycker att det är en extrem skillnad på vilket ”grepp” man får i sadeln. De knäskodda får nu bli ”stallfixbrallor” och de helskodda blir ridbrallor. Kör ni halv- eller helskott?

Vad tror ni? Kan det här vara nåt?

Kategorier medryttarlivet

5 reaktioner till “Tankar/lärdomar efter fallet

 1. Vilka bra punkter du kommer med! Och bra att du själv vet vad du behöver jobba mer med. När det gäller galoppen så står jag oftast upp ute i skogen. Ska hästen jobbas mer, ja då sätter jag mig ner. Även fast man inte väger så mycket så är det tyngre för hästen om man sitter ner i galoppen 🙂 När det gäller åkern så säger jag som Sofia, rid dit men jobba honom så han får annat att tänka på. Var själv avslappnad och bara rid 🙂
  Jag rider både med hel/knäskodda ridbyxor men för det mesta använder jag knä. Varför vet jag inte haha 🙂 Tycker om båda men det har bara blivit att jag använder knäskodda 🙂

  Gilla

 2. Superbra punkter!
  Jag står i princip alltid upp när jag galopperar ute för att de ska känna sig lite friare, vill jag trimma ute på grusvägarna börjar jag med att stå upp i galoppen och sedan sätter jag mig ner och jobbar som på ridbanan. Börjar alltid med att stå i lättsits när jag börjar galoppera så hästen får komma igång i kroppen ordentligt innan jag börjar kräva någonting oavsett vart jag rider.
  Rid till åkern igen, men gör det väldigt odramatiskt, korta tyglarna och börja jobba honom en liten bit innan så han får tankarna på något annat och väl ute på åkern räcker det säkert med att du bara skrittjobbar ett litet tag så kommer det nog släppa. 🙂
  Jag har bara helskodda ridbyxor när jag rider hemma, men helt oskodda på tävling.

  Gilla

  1. Tack för tipsen! Ska tänka som du när det gäller galoppen.

   Gilla

 3. Vilka bra punkter du har kommit fram till! Alltid bra att kunna ta lärdom efter en avramling och tänka på hur man i framtiden ska kunna undvika det. Jag brukar vilja stå upp när jag galopperar på lite mer och sen sitter jag när jag ska samla upp eller jobba hästen i galoppen.
  Jag kör alltid med helskodda ridbyxor nuförtiden. Förut hade jag alltid knäskodda för jag tyckte att helskodda var så obekväma haha! Men nu rider jag med helskodda 🙂 Ibland om jag rider hästar med mycket energi eller som har mycket bus för sig så smörjer jag in sadeln med lädertvål innan för att få ett typ av ”klister” och man sitter ännu mer fast i sadeln 🙂

  sv: Förstår att det var den bästa födelsedagspresenten! 😀

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close