Lektion nr 37

IMG_5931.JPGIgår hade vi vikarie då vår instruktör är på solresa (inte lite avis ;)). Jag blev av någon anledning tilldelad stallets största häst, en vacker sjuårig holländare vid namn Codoz. Jättefin och enkel att ha att göra med och en fröjd att rida. Jag blev nöjd!

Lektionen var ganska annorlunda men väldigt kul och lärorik tyckte jag.

Vi började med att skritta igång hästarna på låååång tygel för att sedan korta upp något och öva halter och igångsättning med så små hjälper som möjligt. Mycket nyttigt och jättebra för att få hästarna att lyssna resten av passet. Instruktören fokuserade mycket på att förklara sitsen och balansens betydelse och även vikten av att vara följsam men samtidigt stabil i kroppen. Något jag lärt mig på kursen i centrerad ridning men som vi annars aldrig pratat om/övar på på ridskolan. En bra påminnelse tyckte jag!

Därefter övade vi att ställa hästarna under halt och senare i skritt och trav. Sedan fick vi göra oss av med stiglädren (korsa dem framför sadeln) och TRAVA utan. Jätteläskigt och svårt tyckte jag! Var nära på att studsa av. Codoz, som jag red för första gången var både stor och skumpig. Hur som helst en jättebra (om än otäck) övning. Vi fick också prova lite kort galopp på volt. Jag lyckades denna gång, woho!

IMG_5933.JPG

IMG_5936.JPG
Allt som allt en grymt bra lektion och många övningar (alla faktiskt) som jag ska ta med mig till Leon tänker jag 🙂

2 tankar på “Lektion nr 37

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s