”Lektion” på Leon

IMG_5977.JPGIdag red jag Leon för tredje gången. Ägarinnan hörde av sig tidigare under dagen och sa att hon kunde komma ut och hjälpa/instruera oss. Gärna sa jag!

Självklart känns det lite nervöst att bli bedömd av ägaren, jag har ju inte ens ridit ett år och har massor, massor att träna på och lära mig. Klart som tusan då att man är rädd att hon ska tycka att jag helt enkelt är för dålig för att rida Leon. Och ja, det är jag kanske men jag kompenserar med massor av kärlek i stallet (och på ryggen) och en stark vilja och önskan att verkligen utvecklas tillsammans med Leon. Jag tor och hoppas att hon också ser det och vill att jag ska fortsätta.

Det var fullt på volten idag så vi fick skritta och trava fram och tillbaka på en av ridvägarna istället. Leon var ovanligt energisk idag och ville gärna trava på ordentligt, och helst galoppera. Därför blev det till att öva mycket halvhalter och halter och att JAG bestämde tempot, inte han. Vi övade också på att ställa honom åt höger/vänster. Det gick helt okej åt vänster men vi (jag) hade jättesvårt att få till högerställningen lika bra, så det ska vi öva på framöver!

Efter kanske 30 minuter blev volten ledig. Ägarinnan sa att nu när jag satt i dressyrsadel (helt underbart för övrigt!) så fick jag faktiskt ta och länga lädren. Sagt och gjort och hon hade helt rätt. Vi fortsatte att ställa honom, men nu inåt på volt. Och så skulle jag få honom i galopp från skritt. På ridskolan tar vi alltid galopp från trav så det var nytt för mig. Men Leon är en riktig stjärna och det gick jättebra i båda varven.

Det svåra för mig är att hålla honom i fin form och i rätt tempo, han far gärna iväg. Ägarinnan anmärkte mycket på min sits och skänkellägen. Superbra att få veta exakt vad man gör fel/måste bättra och tyvärr inget jag hört tidigare på ridskolan (då hade jag ju kunnat korrigera det tidigare). Samma sak med händerna där jag emellanåt ”kör bil” vilket jag nu blivit medveten om och verkligen ska undvika.

Vi avslutade med skänkelvikning som jag tycker att vi fick till rätt bra.

Allt som allt, lite nervöst och stelt från min sida men jättekul att få en ”lektion” av en jätteduktig ryttare spm dessutom känner Leon bäst av alla. Vilken onsdagslyx!

Redan imorgon ska jag faktiskt rida Leon igen. Och då är min vän H med, så jag hoppas på ännu fler tips och övningar och med lite tur – några bilder till bloggen också 😉

Kategorier medryttarlivet

2 reaktioner till “”Lektion” på Leon

  1. Att få en lektion av hästens ägare är ju det bästa möjliga! Den som liksom känner hästen utan och innan och vet hur den fungerar 🙂 Och det verkar ju ha gått riktigt bra idag!

    Dessutom bara en tanke kring att du skrev att det finns en liten oro att du ska vara ”för dålig” för Leon, om jag skulle skaffa en medryttare till Flingan så skulle jag mer än gärna vilja ha en som du. Någon som är lugn, tänker på hästens bästa och inser sina begränsningar. Många ”nybörjare” är ju ofta väldigt unga och vill bara galoppera och hoppa högt istället för att lägga energi på grunden. Du hade varit en dröm att ha som medryttare! 🙂

    Gilla

    1. Tack snälla snälla du för de fina orden! ❤️

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close