Jättehopp! (Lektion nr 57)

2015/01/img_7267.jpg

Igår var jag alltså på ”nya” ridskolan igen. När jag fick välja häst fanns det bara två ponnies eller en storhäst kvar och efterosm jag gillar storhäst gick jag på Baltazar. Som visade sig vara ridskolans största häst. Och vi skulle hoppa. Ångrade mig lite när jag kom fram till honom. Har aldrig sett så stora hovar tror jag!

Ridläraren förklarade att han kan bli väldigt stark om man inte är mjuk i händerna, men jag rider ju mjukt så det borde väl gå tänkte jag. Jag red dock lite för mjukt och fick under uppvärmande traven se till att korta tyglarna. Baltazar var supersnäll på alla sätt, gjorde vad man bad om, men han var TUNG. Vi började som sagt med att trava (efter uppvärmning i skritt) i fältsits för att sedan gå in i höger galopp på A- och C-volterna. Baltazar tog fattningen direkt och han hade trevliga gångarter att hänga med i både i trav och galopp.

I skritten tyckte jag att han var rätt så snubblig och ridläraren konfirmerade att så var fallet. Hur som helst, efter några varv åt höger skulle vi byta volt och rida vänster galopp. Här gick det sådär. Baltazar med sina megasteg och jag fick inte riktigt plats mellan de andra ekipagen så det blev något enstaka språng och sedan trav igen. Vi försökte i alla fall 🙂

Slutligen skulle vi alla få prova att hoppa. Denna gång var det riktiga hinder uppställda med dubbla bommar (om än väldigt lågt så klart ;-). Jag uppskattar höjden till kanske 30 cm, som på den här bilden (från google, därför avklippt):

hinder

Planen var att man antingen skulle trava eller galoppera, ta sig över hindret och då byta galopp. Efterosm jag är total nybörjare på detta valde jag att trava. Jag var faktiskt inte särskilt nervös utan mer förväntansfull och målmedveten när det blev vår tur. Vi travade fram, kom verkligen mitt på hindret och HJÄÄÄÄLP vilket hopp det blev. Jag hade liksom inte riktigt tänkt på att ett skutt med en häst på 1,70 blir lite annat än ett ponnyskutt.

[edit – jag blir galen – halva inlägget samt bilderna är borta och jag kan inte fixa det nu, så del två kommer senare helt enkelt] NU SÅ! DEL 2 UPPE!

Kategorier hoppning, lektioner

3 reaktioner till “Jättehopp! (Lektion nr 57)

  1. Åh vill läsa fortsättningen haha 😉

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close