Stövlar och ridbyxor – behöver er hjälp!

Nu har jag inventerat och funderat och det finns två grejer jag tycker mig behöva. Så det blir till att försöka fynda på mässan i Göteborg (Eurohorse) nu i helgen har jag tänkt…!
 

Ridstövlar. Jag rider i ett par jodhpurs som visserligen är världens skönaste (och jag tycker dessutom de är snygga) men alla säger att ridkänslan är helt annorlunda i stövlar. Jag vill inte betala en förmögenhet för dem, de ska helst vara släta till utseendet, vara enkla att komma ur/i och passa mig (korta och rätt så smala ben). Har ni några tips?

Ridbyxor. Om ni har varit uppmärksamma så har ni kanske märkt att jag använder ett och samma  par ridbyxor, konstant. Jag har nog fyra eller fem par ridbyxor men mina bruna är favvisarna. De är mjuka och lagom stretchiga. De gör inte ont nånstans. Och de är lagom varma. Men de börjar bli slitna i skoningen och de har fått lite ”häng”. Jag är därför ute efter nya ridbyxor. De ska vara snygga (och snyggt för mig är stilrent och enfärgat), helskodda och stretchiga. Helst jättestretchiga! Så man inte fastnar med benet när man ska försöka sitta upp (been there, done that). Tips? 

 Som nybörjare är jag inte ute efter det allra bästa eller allra finaste/trendigaste/häftigaste. Jag vill ha praktiska (och gärna snygga) saker. Funktion går alltid först för mig, sen kommer form! 

 Avslutningsvis skulle jag vilja köpa nåt till Leon men jag vet inte vad. Och jag vet inte heller vad han har för storlek (hade jag varit smart hade jag kollat det i stallet idag men jag hade 12 missade samtal att ta hand om efter ridningen….). Jag får hoppas att Denise kan coacha mig till rätt prylar och storlek på nåt vis 😉

5 tankar på “Stövlar och ridbyxor – behöver er hjälp!

  1. ”Tyvärr” är det bara att prova dig fram! Och ha mobilen i högsta hugg så du kan jämföra priser, ibland tycker jag inte det är nån rabatt direkt även om det står ”mässerbjudande”.. Men vill du ändå ha tips så skulle jag varmt rekommendera att du köper riktiga läderstövlar av bra kvalitet. (Mountain Horse, Ariat, Pioneer, Cavallo, Petrie, De Niro… det finns massor av varianter i olika prisklasser. Beror lite på om du vill ha tajta och mjuka eller lite ”dressyrigare” med mer stöd. Men det finns massor att välja på). Det lönar sig! Skostorlekar ändrar sig ju inte direkt när man är vuxen. 😉 Mina förra stövlar hade jag i över 15 år!! Så det blev inte mycket per ridtur om man slår ut det. 🙂 Bra ”riktiga” stövlar kan man lätt lämna in till skomakare och få fixade, det är inte lönt med billigt skit. Skomakaren bara tittar på en med en ”du måste skämta-blick”.

    Ridbyxor däremot kan man verkligen fynda. Jag har flera favoriter som är från Ullared faktiskt, nåt jättekonstigt märke. Superbilliga. Men kolla Börjes monter t ex, de brukar ha fina ridbrallor som är lite ”kopior” på dyra märken som Animo och Pikeur t ex. Fast mkt billigare. Visst får man vad man betalar för där med, men det är inte alls lika stor skillnad på att köpa ett par billighets-ridbyxor som på stövlar tycker jag!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s