Vi tar det lite lugnare

  

Sedan förra helgen så har jag bestämt mig för att backa lite med Leon. Jag har ju berättat att han känts springig och att jag inte alls får honom att gå i form som förut. Tidigare har han liksom gjort det av sig själv men numer springer han bara på (eller så känns det i alla fall). Eftersom jag inte har kunskapen och erfarenheten för att få till en lugnare och rundare form och känsla så bestämde jag mig för att helt enkelt backa lite.

 
Därför har vi de senaste gångerna jag ridit tagit det lugnt och lagt ner alla krav. Vi har framförallt skrittat (både ute och på banan) och fokuserat på att hitta ett samspel. Mycket övergångar skritt-halt-skritt-halt. Även skritt-trav-skritt. När vi har ridit ut har han även fått galoppera några sträckor som han älskar men det har varit viktigt att jag känner att han lyssnar och inte bara ”sticker”. 

 
Det här känns som ett bra upplägg och jag tänker fortsätta såhär tills vi har en tränare eller Leons ägare på plats som kan coacha oss kring finliret.

Har ni några tips på bra övningar för att öva upp tillit och samspel ytterligare?

(Alla bilder är från i lördags)

Kategorier medryttarlivet

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close