Luciafirande på Kavallerikasern

Jag tipsade er, och även ett antal vänner, om Dragonmusikkårens och den Beridna Högvaktens luciashow i fredags. Jag, Andreas, min kinesiska kollega och hennes kille åkte dit. Och ett par hundra andra (det var fullsatt inne i det nya fina ridhuset). Och tja… Det blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss i ärlighetens namn.

Av en timmes show var det endast ca. 5-10 minuter då hästarna var inne (en rätt stor besvikelse). Resten var det bara Dragonmusikkåren som spelade (visserligen vackert). De beridna delarna av showen innehöll: uppvärmning i skritt på stor volt, kadrilj, snögubbe på skenande häst, lätt hoppning, anfall mot ballong och gurka och avslutningvis ett enkelt luciatåg. Varav samtliga delar tyvärr misslyckades. Hästarna ville inte alls vara med. De studsade, sprang, skenade…Tydligen hade de bara övat en enda gång med musiken (!), så det var kanske inte så konstigt att det gick som det gick.

Av respekt för ryttare och hästar väljer jag dock att visa de ögonblick som ändå gick bra. Kvalitén på bilderna är kass tyvärr. Jag hann inte med att ändra inställningar utan körde på auto för att inte missa de få minuter när hästarna var med.

Allt som allt, ett evenemang som skulle kunna bli riktigt toppen, men som behöver bättre regi och mycket mer övning. Istället för att visa upp saker som hästarna kanske inte gör dagligdags så hade man kunnat hålla sig till det den Beridna Högvakten ändå är kända för, att rida och spela musik samtidigt, i lugn takt. Med fina uniformer och kanske utklädnader à la luciatåg hade det kunnat bli riktigt stämningsfullt. Nu blev det lite mer av ett magplask tyvärr och jag hörde många besvikna röster på väg ut. Folk hade åkt långt och showen motsvarade tyvärr inte förväntningarna. Synd!

Var någon av er som läser på plats? Vad tyckte ni i så fall?

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close