Lektion nr 80

Dags för en rapport från lördagens lektion, eller vad säger ni?
Jag skrev ju efter förra lektionen (länk) att jag hoppades få rida samma häst igen. Ni kanske minns att jag tyckte att det var jobbigt att Tasset slänge med huvudet hela tiden och var långt ifrån tillfreds? 
Jag blev tilldelas Tasset igen! Och vi fick ett superbra ridpass ihop. 

Vad gjorde jag annorlunda då? Efter att ha funderat och analyserat vad och hur jag red henne sist kom jag fram till att hon är en energisk och väldigt framåt men också oerhört känslig häst. 
Förra lektionen hamnade vi emellanåt i en dragkamp som gick över till ett kastande hästhuvud. Därför bestämde jag mig för att redan från start rida med så lite (helst inga) tygelhjälper och istället använda säte, andning och röst. Det är något jag aldrig hade vågat eller kunnat för ett år sedan men ju mer jag ridit desto mer uppmärksam blir jag på hur jag kan rida med hela kroppen och inte bara med armar och ben.
Tasset svarade direkt på detta och allteftersom kunde jag skapa en lätt, fjädrande kontakt. Inte en enda gång behövde jag ta i tygeln mer än att bara smått röra fingrarna, och inte en enda gång blev Tasset obekväm! Så himla kul när man direkt får resultat!
Lektionen då? Jo, det stod hoppning på schemat och efter hoppkursen kring jul var jag såklart superpeppad! Nivån var mycket lägre nu, för att passa alla i gruppen. Instruktören hade byggt en evighetsbana som vi fick rida i ström (väldigt tacksam för det eftersom kvicksilvret visade -13 i lördags).
Tyvärr dog min telefon omgående i kylan så därför finns inte en endaste bild (nej, inte ens en selfie) från lördagen. Helst hade jag velat haft någon på plats som kunde ha filmat men det är svårt att övertyga någon att hänga med till stallet en sommardag och än värre en iskall och blåsig vinterdag 😉

Kategorier allmänt

2 reaktioner till “Lektion nr 80

  1. Vad roligt, vad duktig du är!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close