Träningsvärk

Ja i torsdags hade nog Lorre lite träningsvärk. Han hade ridit lektion kvällen innan och eftersom han är svag i vänster bak så gissar jag att han säkert fick träna lite extra för att styrka upp honom just där.

Jag kom ut till stallet vid sjutiden och Lorre hade nästan ätit upp middagshöet. Han ville gärna stå och mysa i boxen så jag tog mig tid att klia och rykta ordentligt. Det är så himla mysigt när man märker och känner att en häst verkligen trivs med och uppskattar ens sällskap tycker jag! 🙂


Därefter ledde jag honom till ridbanan och där var han lite stelare och springigare än i söndags. Sidvärtsrörelser gick bra men några korta högergalopper (för att stärka upp vänster bak som är det drivande benet) var han inte sugen på, han valde vänster galopp istället och småbockade lite när jag bad honom göra om. Vi tog flera skrittpauser och han fick givetvis mycket beröm och lång tygel när han gjorde rätt! Vi övade även många halter, som jag tyckte gick bättre än förut. När jag tyckte vi var klara så skrittade vi av längs hagarna men det tyckte han var ganska onödigt, han tittade längtande mot stallet 😂

Avslutade med rykt och fix. Bland annat ska han få lite tjära i hål fram på hovarna.

Kategorier allmänt

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close