Ridsportens konstiga ord, del 2

Okej, jag tror att ni var flera som höll med mig om att denna hobby inte bara är pengaslukande (och alldeles alladeles underbar) utan också kräver att utövaren utökar sitt vokabulär. Dubbelt ungefär! Och hörni, det är ju inte bara nya ord man måste lära sig. Nej, det finns ju också de där orden du trodde att du kunde. Fast du hade fel. Till exempel bjudning. En kunde ju tro att bjudning är en tillställning där någon bjudit in valfria härliga människor till samkväm. Nejdå, numer betyder bjudning att hästen villigt rör sig framåt! Det ni!

Mocka har absolut ingenting (ingenting!!) att göra med den version av kaffe latte som serveras på fik med namn som antingen börjar eller slutar med coffee eller house. Det skulle kanske vara färgreferensen möjligen.

Nu undrar ni såklart hur jag har lärt mig allt detta så plötsligt. Jo, till min stora lycka hittade jag denna eminenta bok från Min Häst inne på en second hand-butik. Sak samma att den är skriven för 10-åringar som läser hästserier om en vit liten häst som påminner något om Michelin.

20140104-202357.jpg20140104-203343.jpg
Veckans bästa köp alltså – Min Häst hästordbok A-Ö

Vem hade trott det? Nu ska här pluggas glosor!

(Ridsportens konstiga ord, del 1 hittar du HÄR)

Annons
Kategorier börja rida som vuxen

4 reaktioner till “Ridsportens konstiga ord, del 2

 1. Det här inlägget fick mig att skratta rakt ut som en galning! 😀
  Min stackars katt som ligger bredvid mig tittar på mig undrande nu…

  Den boken är förresten skitbra! 🙂

  Gilla

 2. Ja det är väldigt mycket ord. Jag själv tänker inte på att människor som inte håller på med hästar, inte förstår många ord 🙂 För mig är det ju naturligt 🙂

  Gilla

  1. Det är faktiskt helt galet, hade varit så mycket enklare om man återanvände ”vanliga” ord. Bjudning = dragläge, skritta = gå, trava = jogga, galoppera = springa o.s.v. 🙂 Men men, det är bara att lära sig (det är ju faktiskt ganska kul att lära sig nya saker).

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close