Lektion nr. 15

20140218-235001.jpg

Lycka! Åh, vad bra det gick igår! Äntligen!

Igår kväll red jag lektion igen och än en gång var det Betty Boop jag skulle rida på. Precis som förra veckan kom jag i väldigt god tid för att kunna ägna ungefär 40 minuter på bara rykt och mys, älskar det! Hälsade på Betty som vanligt och gick in i boxen men hon ryggade direkt, gick undan och försökte ”gömma” sig. Har aldrig varit med om det förut utan hon brukar snarare vara vresig och utmana när man kommer in, som jag ju berättat om tidigare. Jag tyckte faktiskt riktigt synd om henne idag, vet inte vad som har hänt men hon ska inte behöva vara rädd när någon kommer in i boxen ju!

Jag tog det superlugnt och lät henne nosa på mig, började klappa henne försiktigt, massera henne i mankammen (kan man säga så?) och ner över ryggen, under magen. Hon blev alldeles lugn och supermysig. Rykt, hovkrats, sadling och tränsning gick galant därefter. Tänk vad mycket det ger att bara vara lugn och ta sig tid!

Ridningen gick också bra. Betty hade bra bjudning och ville göra bra ifrån sig! Vi övade skritt och trav med fokus på sitsen. Vi fick rida länge utan stigbyglar och gymnastisera benen. Vi övade på sitsen och fick checka oss själva i spegeln. Vi fick även öva på att stå i lättsits under skritt (dock med stigläder då ;)) riktigt bra balansövning! Därefter gjorde vi liknande övningar i trav. Vi avslutade med lite gymnastik och jag insåg hur sjukt stel jag var, haha! Övningarna vi testade var ”varvet runt”, ”slå ihop klackarna över halsen” och så skulle vi sitta av genom att liksom lägga oss raklånga på mage med lite fart och sen av på vänster sida. Svårt att förklara, förstår ni hur jag menar?

Allt som allt en jättebra kväll med massor av mys med älskade Betty och dessutom en bra lektion. Vår vanliga ridlärare var sjuk så det var vikarie denna gång och jag tycker att hon är superbra (samma ridlärare som jag har ridit några lördagar för). Vi var bara fem stycken också så hon hade tid och möjlighet att verkligen ge feedback till oss alla. Pratade lite med henne efteråt och hon tyckte att jag skulle rida en annan häst nu, en ponny. Får se hur det blir nästa tisdag!

Kategorier lektioner

4 reaktioner till “Lektion nr. 15

 1. Åh vad kul att du ska få prova på en ponny 😀 Hur hög är Betty? 🙂

  Gilla

  1. Ja, ska bli spännande om det blir av! Betty är ungefär 162-165.

   Gilla

 2. KUL !!! Vad var det jag sa? – Hästen känner av dig direkt och eftersom du ägnade tid ur hjärtat och menade varje minut du gav så gav hon tillbaka. Antagligen hade hon haft någon stressad eller grinig ryttare eller någon som tog in-fodrade eller så innan du kom och det satt i. Tills du visade vänlighet och hjärta. Det som gör dig intressant att följa och som jag tror är det som kommer göra dig till en bra ryttare är att du verkar genuin, tro mig det är A och O att vara öppen och avslappnad för att lyckas. med kontroll kommer du långt på kort tid, med själ i det blir du bättre.

  Ponny!!??? Oj, låt dig inte luras av bilden av en söt liten rultig häst. De kan vara avskyvärda och stenhårda i psyket, envisa som få och betydligt starkare än man tror. oftast inte alls lätta faktiskt. jag tycker bara det finns två sorter av dem (nästan) 1, små as och 2, små rultiga som bara traskar på i alla lägen.

  kan bli en lärorik erfarenhet.

  Gilla

  1. Tack för de fina orden! Det låter inte som att du är någon ponnyälskare direkt, haha! Själv har jag ingen direkt åsikt om dem än annat än att de på ridskolan ser söta ut. Blir spännande att känna på hur det är att rida ponny nu när det bara blivit storhäst för mig (om än små sådana i vissa fall).

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close