Lektion nr 19

20140309-114224.jpg

Nu har jag återhämtat mig (mat & lite soffslappning) och har gått igenom bilderna från dagen. Tyvärr blev det knappt några bilder inifrån ridhuset men däremot en yttepyttekort film!

Idag red jag alltså på min nya ridskola (ja, jag har bestämt mig för att börja där nu!). Vi började med att skritta och trava på volter och därefter fick vi fatta galopp. Det var absolut första gången för mig så jag var gaaaanska nervös och hann inte säga till ridläraren heller att jag aldrig hade gjort det. Så jag tänkte – ”man kortar väl tyglarna och lutar sig framåt som på TV”. Det var ju inte helt rätt och det insåg jag ganska snabbt. Efter ett par steg hade jag fått grepp om det ändå tycker jag och det var ju bara helt fantastiskt! Vi testade båda varven och jag fick öva på att försöka sitta tungt i sadeln och luta bakåt snarare än framåt. ”Gracan” är helt fantastisk att rida – supersnäll, lyhörd och med fart. En fantastiskt 22-åring som såklart fick lite morot och en massa pussar efter passet. Tyvärr blev det inte en endaste bild tagen på galoppen, så tråkigt 😦 Däremot lite annat:

BildBild

Jag ser nu på bilderna från dagen att jag har en tendens att falla fram lite med överkroppen även i skritt och trav. Tänk att man tror att man gör allt rätt och sen ser man på bilderna hur mycket man har att fixa till ändå! Jag lyckas fortfarande inte få till det här med benen och skänklarna i rätt position. Lite av det skyller jag på mina otympliga gummistövlar men mest är det såklart mitt fel 😉 Min plan nu är att rida här varje lördag och så addera en privatlektion då och då när jag har råd. Ska testa att rida privat för läraren jag red för idag. Rider gärna på Gracan igen då – underbar häst verkligen (om än inte lika speciell som Betty Boop).

Har fler fina bilder, även på Gina-jackan som jag lovat. Kommer inom kort! Ska även försöka få upp filmen (!). Håll ut gott folk 🙂

6 tankar på “Lektion nr 19

  1. Prova att korata dina stigläder ett hål så får du mer stabilitet i benet och kan balansera överlivet bättre:-)

    Gilla

  2. Åh vad kul med bilder! Vill jättegärna se filmen också! Hur hög är Gracan? 🙂 Det är alltid nyttigt med bilder och filmer på sig själv nybörjare som rutinerad. Som sagt har men en känsla om hur det kan se ut men sen när man väl ser det så kan det vara helt annat. Jättenyttigt ! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s