Jag travar på film

Jag vet att ni har velat se en film där jag rider men det är (enligt min sambo alltså) svårare att filma i ett ridhus än vad man kan tro. Dock lyckades han filma (utan att han helt var med på det tror jag) mig en liten stund under dagens lektion. Ingen vidare kvalitet eller skärpa, men ni kanske kan se liite, lite i alla fall! Kom gärna med tips och kommentarer på hur det ser ut (om ni ser nåt) och vad jag ska tänka/öva på.

5 tankar på “Jag travar på film

 1. Håller med Ellen. Bra. Skulle som sagt vara det med tyglarna då, att skritta eller i långsam trav funkar det mesta t.o.m det urbota korkade många av oss gör då vi blir varma i kläderna och hemmablinda vilket kan vara allt från att skicka sms till att titta och prata med någon bakom sig eller trixa med sadelgjorden.. urkorkat ur alla perspektiv, men poängen är att ökar du tempot i traven eller går över i galopp så kan saker hända väldigt fort och den långa tygeln kan bli avgörande för hur lätt du har att återta kontrollen eller korrigera innan det blir tokigt. Jag är väldigt ant ”hårda” händer eller korta hårt hållna tyglar som ständigt tvingar upp hästens huvud. Jag vill ha en lätt bett och korta tyglar där man håller hästens blick uppe och har små rörelser i mjuka handleder som påverkar fort. Hästen har bara djupseende rakt framför sig där bägge ögonens synfält överlappas, därför kan hästar lätt hoppa till, göra oväntade kast etc när något händer brevid dem, de vet inte avståndet till händelsen därför slår flyktdjursbeteendet in. För långa tyglar eller för lågt buret huvud då kan vara rent av vara skillnaden mellan olycka och lätt återtagen kontroll. Fastna inte i detta nu och bli osäker, det kommer per automatik längre fram.

  bra jobbat, kul framsteg och utveckling. ha inte för bråttom, att lära sig rätt är inget man gör genom genvägar. Jag tycker du är duktig och jätterolig som verkligen fastnat på detta med ridningen. Din naturliga drift att verkligen knyta band med djuret kommer vara dig till stor hjälp hela vägen. den tid och det lugn du ger hästen i boxen har du igen tiofalt i din ridning på sikt.

  Gilla

  • Tack snälla, uppskattar alltid dina kommentarer. Jag ska tänka på att korta tyglarna men samtidigt vara mjuk och följsam. Ja, för mig, som faktiskt fortfarande är lite rädd för hästar, känns det jätteviktigt att lägga tid på att mysa och lära känna varandra innan man hoppar upp och rider iväg. Jag älskar de där stunderna när man bara är ett. Fina, härliga djur!

   Gilla

 2. Jag tycker faktiskt du är jätteduktig av det lilla man ser. Bara för att ha ridit 19 gånger. Är imponerad! Det jag kan se lite är att du har ganska långa tyglar. Våga korta de lite mer! Men jag tycker du är jätteduktig!

  Gilla

  • Tack snälla! Ja, nu när jag ser film och bilder från igår så borde jag verkligen korta tyglarna. Jag är bara så rädd att ”dra hästen i munnen” men så länge man är följsam så borde det inte vara någon fara, eller hur?

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s