Fråga om ryktning

När jag red Betty lade jag alltid 30-45 minuter på ryktning före lektionen, dels för att det är himla mysigt och det känns som att man får ett bättre band till hästen, men också för att jag tyckte att hon såg matt och bitvis smutsig ut.

Ingen har lärt mig hur man gör så jag har fått hitta på lite själv och då har det blivit: piggborste för intorkad lera och liknande, därefter en genomkörare med lite kraftigare borste och så en lååång avslutning med mjuk borste och skrapa. Vet inte om det är helt rätt men det känns i alla fall mest logiskt. Skrapan blev alltid full av skit direkt och jag fick tömma den gång på gång. Så här ser dammet ut:

20140311-104419.jpg

Är det normalt? På de andra hästarna jag ridit har det inte varit alls såhär mycket och inte sådär gråbrunt i färgen heller. Kan tilläggas att Bettys täcke nog inte tvättats på ett par månader så jag tror att det är en stor bov i dramat.

7 tankar på “Fråga om ryktning

  1. Du har gjort rätt!
    Den sista borstningen som du gör är till för att ta bort damm och så. Och på ridskola är det tyvärr så att många elever slarvar med borstningen så vissa hästar blir inte helt igenom borstade :/

    Gilla

  2. Precis så gör jag också 🙂 Mina två går för det mesta utan täcke och båda ääääääälskar att rulla sig så det tar ibland låååång tid att få dom rena 😉

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s