Hur ofta ska man blogga?

20140321-171034.jpg

Jag vet att min bloggning inte har varit på topp sista tiden. Jag rider numer bara en gång i veckan och har haft mycket jobb och mindre tid över att gotta ber mig i ridböcker och bloggar.

Det har såklart påverkat min statistik. Framförallt mängden kommentarer har minskat. Så nu har jag några frågor till er, så att jag får veta vad ni vill läsa om och därmed kan förbättra denna blogg!

1. Hur ofta vill du att jag uppdaterar?
2. Vad vill du helst läsa om?
3. Är bilder/filmer viktigt?
4. Vill du ha många och korta eller färre och längre inlägg?
5. Hur mycket ska vara hästrelaterat och hur mycket kan vara ”annat”? (Tex 100% häst eller 50% häst)
6. Vad förutom hästar/ridning tycker du är intressant (om alls?)
7. Finns det något mer du vill att jag ska tänka på/se över? T.ex. design, språk, kategorier etc.

Jag skulle verkligen uppskatta om ni ville svara på detta så att jag kan anpassa bloggens framtid utefter era önskemål. Det allra roligaste är när jag lagt upp något som ni engageras av och kommentarerna flödar in men jag har inte riktigt lyckats bena ut exakt vad det är som ger er den där kommentarskicken.

Så önska på nu så gör vi den här bloggen ännu bättre tillsammans!

Kategorier allmänt

11 reaktioner till “Hur ofta ska man blogga?

 1. Säger lite som ovanstående att du inte ska känna ett måste att blogga utan att du bloggar när du har något att blogga om. Jag älskar att följa din utveckling och se dina framsteg! Men det hade varit lite mer kul att lära känna dig. Jag menar inte att du ska bli jättepersonlig i bloggen utan bara lite mer om din vardag. Du verkar vara en sån himla go och glad tjej! Utan att ens känna dig eller ha träffat dig så kan jag säga att jag tycker du verkar vara en jättebra tjej!

  Gilla

  1. Vad söt du är! Nu när jag reser iväg kommer jag ju uppdatera lite och då blir det inget hästrelaterat (antar jag) utan kanske lite mer personligt. Om det är något särskilt du skulle vilja veta om mig och mitt liv är det bara att fråga på 🙂

   Gilla

 2. 1. Jag tycker du ska uppdatera när du känner att du har något bra att skriva om eller när du bara känner för det. Inte bara för att du ”måste” 🙂
  2. Jag älskar att läsa om dina tankar och reflektioner kring ridning och hästar! Du skriver så himla bra så det blir riktigt intressant att läsa 🙂
  3. Bilder/filmer är viktigt till viss del. Men din text är alltid så intressant så jag tycker inte att bilder är den viktigaste delen i just din blogg. Men det är klart att det alltid är kul med lite bilder 🙂
  4. Färre och längre inlägg tycker jag passar just din blogg och ditt sätt att skriva!
  5. Här beror det ju lite på vad du vill nå för läsare. Har du blandat häst och annat så når du ju en bredare läsgrupp än om du bara har hästrelaterat men som sagt, jag älskar dina hästiga inlägg!
  6. Roliga saker som händer i vardagen eller åsiktsinlägg överlag.
  7. Tycker din blogg är bra som den är på de punkterna 🙂

  sv: Jag bor i Gävle! 🙂 Flingan är 5 år det här året.

  Gilla

  1. Tack snälla för berömmet och superbra och tydliga tips! Ja, mina inlägg tenderar att bli lite långa, trots att jag tänker att ”nu ska jag bara skriva lite kort”, haha! Ni blir inte uttråkade när inläggen är så långa då?

   Sv: jaha, är han bara fem? Har du haft honom sedan han var föl? Ni verkar så himla duktiga!

   Gilla

 3. Jag tycker din blogg är bra och jag tror att vi som följer dig gör det för att det är väldigt roligt att följa din utveckling, ditt intresse och dina tankar gällande hästintresset och ridningen.

  Jag tycker du har en bra avvägning mellan att beskriva din vardag med jobb etc och din ridning, Då förstår man bättre att du inte har all tid i världen att rida och man ser den vardagliga viljan och uppoffringen det krävs att fullfölja sitt intresse. typ 75% relaterat till ”häst” och 25% relaterat till ”liv” Du får inte glömma att det är pga din nya hobby vi följer dig men utan de 25% av ”liv” får man ingen helhetsbild och den är viktig för både intresse och förståelse.

  Bilder är kul, Film tittar jag sällan på. Det känns lite som ett avbrott i inläggsläsandet att avbryta för att sätta sig och kolla på filmsnutten. Jag tycker en bild ihop med texten visar en väldigt bra helhet.

  Jag tror att alla dina frågor är viktiga, många av oss som följer din blogg har 1000 falt din erfarenhet och jag tror vi alla tycker du är jätterolig och unik i det att du tog upp detta så engagerat och så sent i livet och därför är vi en outtömlig källa och bollplank i alla ämnen för dig.

  Ingen fråga är för dum, Att inte fråga är dumt.

  Gilla

  1. Jag instämmer helt med föregående talare!

   Gilla

 4. Jag tycker att din blogg är bra 🙂 du ska blogga när du känner för det, men det är ju aldrig fel att läsa lite om hur dagens ridpass gick eller vad du tycker om olika saker inom ridsporten!

  Gilla

  1. Tack snälla. Jag rapporterar efter varje lektion (tyvärr bara en gång i veckan) och sk försöka bli bättre på att ta upp fler av mina funderingar/åsikter om ridning 🙂

   Gilla

 5. När du har lust och inspiration ska du blogga. Det blir bäst så. Jag försöker blogga på min Avelsblogg när jag känner att jag har något att säga som ingen annan sagt i det ämnet eller när jag är av en annan åsikt. Men ibland varken hinner man eller ids.

  Gilla

  1. Jag håller med dig. Samtidigt vill man inte att det blir för långa uppehåll. Jag vet själv att jag slutar läsa en blogg om den inte uppdateras regelbundet. Man tröttnar liksom. Samtidigt vill jag inte pressa ur mig inlägg helt utan substans. Knivigt det här med bloggning!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close