Första uteritten på Mr Leon

Jag kom till stallet kl 17 idag och är på väg hem nu (klockan är 21:15), en riktig långkörare! Det är lite meckigt med bussar och pendeltåg som ska matcha så förutom att jag spenderade tid med Leon så tar resan en hel del tid. Men nog om det!

IMG_5777.JPG Alltså, selfie med häst… Och flughuva.. Dömt att misslyckas!
När jag kom in i hagen och fram till Leon så vände han sig faktiskt om mot mig. När jag sade hans namn kom han fram och gav mig världens puss! Haha! Han är stallets bästa kyssare eftersom han fått lära sig det som ett trick. Idag följde han med ut ur hagen utan minsta besvär. Så härligt att han redan litar på mig!

I stallet fick jag veta av tjejerna att hästarna har problem med styngfluge/larver och mycket riktigt var Leons ben fulla av små äckliga prickar. Jag fick låna en ryktsten och jobbade en bra stund med att få bort dem. br />
IMG_5779.JPG

Sedan red vi ut. Öronen var spetsade och Leon verkade riktigt glad att få gå på tur. Han var ganska tittig men såhär i början vill jag inte sätta alltför höga krav. Vi skrittade och travade lite på ridvägarna. Jag övade mycket halter. Leon är verkligen känslig och reagerar på en tung utandning och att jag stannar med sätet. Så vi red med lååånga tyglar. Emellanåt ville han in på en äng och jag undrar om det kan vara så att han brukar ridas där, kanske galoppera? Ska fråga ägaren.

IMG_5784.JPG

När vi skulle över träbron som vi promenerade över i söndags tog det stopp. Plötsligt var den jätteläskig och Leon ryggade tillbaka. Försökte gå på igen utan bättre lycka. Då gick vi tillbaka ett par meter, tog en volt och gick framåt igen. Denna gång kom vi över om än med noga inspektion av varje glipa 😉

Efter ungefär 20 min vände vi tillbaka och jäklar vilken skillnad i farten, haha! Från att ha travat ett par steg och sedan tvekat var det nu riktigt ”go”. Vi travade en liten bit och skrittade sedan hem mot volten. Väl där gjorde vi lite voltarbete i skritt och trav och framförallt halter och tempoväxlingar. Jag fick dock känslan av att han ville mer, han ökade ordentligt i traven och drog upp huvudet. Jag avslutade med skritt och sedan promenerade vi hem till stallet.

IMG_5792.JPG

Den stora utmaningen för mig nu är att få honom att bli lösgjord och gå i fin form under voltarbetet (men jag kräver det inte när vi rider ut). Det har vi inte riktigt jobbat med på ridskolan och jag vet inte riktigt hur jag ska få till det… Har ni några tips/förslag/övningar? Hur ska jag tänka och göra?
IMG_5805.JPG

Kategorier medryttarlivet

8 reaktioner till “Första uteritten på Mr Leon

 1. Vad roligt att det gick så pass bra att rida ut! 😀

  Gilla

 2. Nu har jag kollat bakåt i din blogg. Det ser ut som ni hittat varandra jättebra du och Leon, Kul. Nu har du ju verkligen en kul, lärorik och spännande tid framför dig. Jag fortsätter titta till dig och komma med en kommentar när det behövs 🙂

  Gilla

  1. Tack snälla! Att du läser och kommenterar betyder mycket 🙂

   Gilla

 3. SV: Ja, det är jättemysigt att rida där de gånger det är solnedgång och en alldeles rosa himmel.
  Det ligger ute i Tungelsta, Haninge.

  Gilla

 4. Styngfluga heter det för att vara lite petig.. 🙂 Vad roligt att du hittat en fin medryttarhäst, och vad duktig du blivit!!

  Gilla

  1. Ja just det! Tyckte att det lät fel 😉 Tack snälla!

   Gilla

 5. Gör mycket tempoväxlingar och halvhalter, strunta i formen i början. Det hjälper honom att sätta bakbenen under sig, vilket behövs för att få honom i form. Stora volter, ställ honom utåt där ibland för att få med bogarna. Rid serpentiner.

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close