Lektion nr 38

IMG_5988.JPG
Idag red jag ännu en ny bekantskap, Bambina. En otroligt vacker häst som var riktigt trevlig att rida. Dock lite tjurig i hanteringen med ett rykte om sig att sparkas och bitas. Och visst försökte hon med mig med men jag tyckte att vi lyckades bli hyfsat bra vänner och jag lyckades både borsta, kratsa och rykta helskinnad.

Bambina har varit halt och detta var hennes andra lektion sedan ”ledigheten” så hon var rejält pigg. Hon höll huvudet högt, sög tag i bettet och pinnade på. Vi bestämde oss gör att använda en thideman för att få ner henne i bättre form.

Väl inne i ridhuset började jag med halter och fartändringar för att se till att hon verkligen lyssnade. Efter ett varv var hon helt med på noterna, öronen spetsade och lyssnade verkligen på mig. Idag övade vi ställning i skritt och trav, att rida snygga volter och vi avslutade med en början till skänkelvikning. Vi fick en del beröm för att jag fick Bambina så avslappnad och i form så det var kul. Det jag måste tänka på är att inte falla fram utan luta mig mer bakåt. Det sa Leons ägare i onsdags också så jag ska verkligen tänka på det framöver.

Vi fick också möjlighet att galoppera men jag lyckades inte få igång henne tyvärr. Tydligen är hon lite knusslig med just galoppen sa ridläraren. Jag tror i och för sig att det beror till stor del på mig med för jag känner att fattningen (hjälperna) inte är korrekta. Vi galopperar alltid från trav och det är så skumpigt och svårt att få en bra balans och ge tydliga skänkelhjälper då tycker jag. Har ni några tips på hur jag ska lyckad bättre? Själv känner jag att jag ska öva på nedsutten trav, med och utan stigbyglar.

Sammanfattningsvis en väldigt härlig häst att rida och en kul, lärorik lektion där det gick riktigt bra för oss.

Kategorier lektioner

2 reaktioner till “Lektion nr 38

  1. Om du inte brukar sätta dig ner vid fattningen från trav, prova det. Det är lättare att ge en galoppskänkel då anser jag. Om hästen är framför skänkeln ska du egentligen bara behöva lägga till vaden för att hästen ska förstå vad du vill.
    Bättre lycka nästa gång med galoppen helt enkelt! Det är inte helt lätt i början och det kräver mycket tid! Ingen blir någonsin fullärd. Lycka till med Leon och dina lektioner!

    Gilla

    1. Jo jag försöker sätta mig ner men tycker att det är svårt att sitta ner i trav. Jag tappar liksom balansen och då blir fattningen oklar :-/ Men det är bara att öva och öva! Jättetack! Kramar 🙂

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close