Torsdagens pass

I torsdags red jag Leon igen. Min kompis H kom ut till stallet för att få träffa Leon och coacha oss lite. Hon har ridit i många år, tagit en paus och nu börjat igen och är lika hooked som jag 🙂

Leon var ju väldigt energisk och på tårna i onsdags och vi tänkte att det kunde bero på att han inte fått mat än. Därför fick han äta innan vi började jobba i torsdags (självklart med paus emellan). Han var som en helt annan häst. Myyyycket trögare. Han lyssnar verkligen på mig och jag kan ”andas” honom att öka/sänka farten till exempel men han hade inte den energi och bjudning han bjöd på i onsdags.

Vi övade mycket halter (ska skriva ett separat inlägg om det) och så övade jag på att ställa honom. Inte så lätt som det låter eller ser ut tycker jag. Leon är känslig och tolkar mig som att jag vill svänga så jag måste bli bättre på att hålla emot och leda honom framåt med skänkeln.

I onsdags hade vi ett fantastiskt pass på volten med övergångar skritt-galopp men i torsdags fick jag inte till det tyvärr. Vi fick inte till samma bjudning och kontakt. Jag vet inte om det beror på att H var där istället för ägaren, för att han hade ätit eller något annat (tydligen hade det varit galet mycket styngflugor i hagen som kunnat trötta ut honom).

H ställde ut koner som jag skulle rida rakt emellan, ställa i hörnen och få till en snygg sväng. Jättebra övning som jag ska prova igen!

Vi travade lite, provade skänkelvikning (gick hyfsat bra åt ena hållet men dåligt åt det andra).

Framöver ska jag verkligen planera in vad nästa pass ska innehålla. Jag kommer fokusera på ”the basics” – min egen sits och balans och att få en bra kontakt genom fartökningar/sänkningar, halter etc. Öva på ställning med koner. När vi har rätt känsla och bjudning ska jag jobba på galoppen igen.

Bilder kommer, nackdelen med att fota med en riktig kamera och inte mobilen är helt klart jobbet att ladda över och minska bilderna… Men fint blir det!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s