Världens bästa Leon!

Leon var helt underbar idag och jag red mitt bästa pass någonsin. Allt bara funkade! Är helt löjligt glad och fånler av bara tanken på dagens pass. Så. Himla. Underbart!

IMG_6011.JPG
Jag kom till stallet i blåst och kyla. Leon hade precis ätit upp maten och var inte jätteintresserad av mig. Det tog en stund att borsta bort all lera och rykta honom. Jag tänkte att jag iallafall skulle sadla honom och skritta lite på volten, ta det lugnt och se hur han reagerar på blåsten.

Han var lite tittig när vi kom ut så jag satt inte upp direkt utan ledde honom till volten. Min kompis H lärde mig att öva på att gå framför honom och att han måste stanna bakom mig när jag stannar. Det gick hur bra som helst! Han vet vem som bestämmer och verkar ha stor tillit till mig. Väl inne på volten blåste det till rejält och dessutom var där fullt av pölar. Vi gick ett varv åt vardera håll och luktade på pölar och spejade på vinande buskar. Jag kände att han var lugn om än lite tittig som vanligt och satt upp. Med jättelånga läder. Jajemen!

Övningarna bestod i skritt med halter och fartförändringar. Jag provade också att svänga utan tyglar, bara med sittben, min överkropp (att titta åt det håll jag vill åt) och skänkeln vid behov. Gick jättebra. Leon lyssnar verkligen på varje andetag jag tar och han vill så gärna göra rätt. Helt underbar!

Jag behöver ju öva på nedsutten trav så det gjorde vi också.  Det gick faktiskt över förväntan! Men när jag gjorde mig av med stigbyglarna blev det lite för svårt och jag kände hur jag försökte klamra mig fast med låren. Inte så bra. Eftersom han lyssnade så fint provade jag en övning vi gjorde på ridskolan i lördags. Man skrittar på fyrkantsspåret, ställer hästen lätt utåt och använder den yttre skänkeln för att föra baken innanför spåret. När det gick som tåget tänkte jag att vi kunde testa skänkelvikning. Vi gick in på 3/4-linjen och provade och jodå, jag behövde nästan bara tänka skänkelvikning så gick det! Dessutom åt BÅDA HÅLLEN (!). Förut har vi lyckats bra till höger men misslyckats till vänster.

Med en sådan följsam Leon var jag bara tvungen att rida 10-metersvolter, ställs honom inåt och prova att göra galopp från skritt som ägaren lärde mig förra veckan. Det gick hur bra som helst! Han var pigg men aldrig för het. Tog fattningarna direkt. Som en dröm! Det gick lika bra åt båda hållen och vi gjorde ett gäng fattningar åt båda håll med skritt emellan.

Jag kan inte förklara hur chockad men glad jag var under passet och likaså nu efter! Det känns så otroligt häftigt att JAG kan få en häst att göra de här grejerna. Jag vet att Leon säkert inte gick i jättefin form, att jag har långt kvar tills jag kan sitta ner avslappnat i trav utan stigbyglar, att skänkelvikningarna kanske inte såg perfekta ut men jag är helt överlycklig! Gud så kul det här är. Nu vill jag bara bli bättre och bättre och bättre 🙂

Det är så trist att jag var där ute helt själv bara. Det finns ju inga bilder eller filmer för mig att analysera och för er att se. Men jag hoppas på fler sådana här fantastiska pass framöver och någon gång ska väl en kamera vara med.

Nu vet jag att vi kan. Att jag kan. Och att Leon lyssnar och förstår. Den hästen alltså… Jag hade inte kunnat hitta en bättre medryttarhäst! Underbara, finaste Leon! Han var så pigg och glad under hela passet, frustade och hade så fin bjudning. Jag tror verkligen att han VILL lära mig rida. Ni kan ju gissa om han fick pussar, kramar och morötter i massor efter passet? Och en lång, skön rykt förstås.

Bästa, bästa Leon! Tack Z för att jag får rida din stjärna!

Kategorier medryttarlivet

5 reaktioner till “Världens bästa Leon!

 1. Härligt när man får den där känslan! 🙂

  Gilla

 2. Åh jag vet den känslan! Så underbart att läsa att det går så bra 😀 Njut!

  Gilla

  1. Ja, jag är fortfarande helt ”high on life”! :))

   Gilla

 3. Låter som ett riktigt nyttigt ridpass! Roligt att det gick så bra! 😀

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close