Hur man lägger upp ett ridpass

IMG_5697-0.JPGDet är min nästa fråga till er. Nu rider jag ju Leon en gång i veckan och jag vill inte att det bara ska bli slentrianmässigt utan att vi båda ska ha kul och utvecklas!

Ni som följt mig ett tag vet att jag började rida i december förra året, så jag har ridit i – vad blir det – nio/tio månader. Mitt fokus är därför verkligen att ”sätta” grunderna – att få en bra sits, att lära mig använda hjälperna på rätt sätt, att vara bekväm i alla gångarter och framför allt – att förstå och samspela med hästen.

Sedan har jag en del specialgrejer jag verkligen behöver öva på/lära mig: nedsutten trav, galoppfattning från trav, att bromsa/göra halt med sätet och att få hästen lösgjord och i form.

Leon däremot är ljusår bättre än mig. Han är både välutbildad och känslig. Samtidigt väldigt snäll och hyfsat överseende med mina brister. Alldeles, alldeles underbar med andra ord!

Men nu undrar jag alltså – under våra framtida pass tillsammans, en gång i veckan, vad tycker ni att vi ska göra? Vi har ca 60-90 minuter max för ridningen. Det finns en (belyst) utebana att tillgå med en del material som bommar och koner och så finns det fantastiska ridvägar längs ängar och skogar. Hur ska jag tänka och planera? Hur mycket tid ska vi lägga på vad? Hur ska vi variera oss?

I dagsläget funderar jag lite på vad jag vill göra och det är vad vi sedan gör men som sist var vi klara efter 30 minuter och då hade jag helt slut på idéer… Då hade vi gjort allt jag lärt mig och lyckats. Vi hade en så otroligt bra känsla och samspel också så jag ville inte förstöra det genom att hitta på något ogenomtänkt. Istället avslutade jag passet.

Släng nu idéer, tips och goda råd på mig! Redan på onsdag rider jag Leon igen 🙂

IMG_5543.JPG

Annons
Kategorier medryttarlivet

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close