Ett litet pass med Leon

IMG_6104.JPGSådär, nu är jag på väg tillbaka till stan och jobbet (jobbar igen förmiddag ikväll så det blir en låååång dag). Jag måste erkänna att det hade varit skönt att ha en bil nu, så jag kunde vara hemma på en halvtimme istället för en timme och en kvart.

Hur som helst så hade jag en mysig morgon/förmiddag med Leon. Jag kom ut till stallet vid halv nio och frosten låg kvar på marken. Brrrr! Solen sken i alla fall och hästarna stod ute i hagarna och mös. Leon följde snällt med in.

IMG_6091.JPG

IMG_6090.JPG
Vi gjorde ännu ett pass på ridbanan (snart borde jag dock rida ut igen, särskilt dagar som denna). Så här såg min plan ut innan vi började:

På väg till/från banan: ledarskapsövning (stanna när jag stannar, gå inte förbi mig)

1. Uppvärmning skritt på lång tygel 5 min
2. Skritt – halt – fartförändringar (utan stigbyglar, bromsa med sätet) i båda varven 10 min
(Sätt fast gummiband)
3. Skritt – trav – skritt – trav med så små hjälper som möjligt 10 min (försök sitta ner i traven)
4. Ställning inåt i skritt och trav på fyrkantsspår eller volt (båda hållen) 10 min. Halt, rakrikta, ställ igen.
5. Skänkelvikning i skritt vid 3/4-linjen i skritt 10 min + lättridning på raksträckorna
6. Skritt – halt på volt
7. Skritt – galopp – skritt på volt 10 min
8. Nedvarvning skritt på lång tygel 5 min

Vi höll oss faktiskt helt till upplägget om än utan att jag klockade varenda övning. Jag tycker fortfarande att det är jättesvårt att bromsa med sätet, försöker tänka ”andas ut, dra in naveln, sträck på dig, sitt ner djupt”. I skritt funkar det rätt så bra men att minska farten under trav är svårare. Mot slutet av passet tyckte jag ändå att det gick ganska bra. Idag var också första gången som Leon sökt sig nedåt och kommit i hyfsad form när jag ridit honom. Visserligen hade vi en ”gummisnodd” till hjälp men den spände jag så löst att den inte drog honom. Dock vet han vad som gäller när han får på sig den så han söker sig nedåt utan ”tryck”.

Galoppfattningarna gick inte lika smort som förra gången men helt okej. Allt som allt ett trevligt pass. Hade dock gärna haft tid att rida ut en halvtimme/timme efter banpasset.

IMG_6093.JPG

7 tankar på “Ett litet pass med Leon

  • Tack! Ja, visst känner jag att jag har utvecklats men man vill ju bara mer och mer och mer 🙂 Och jag önskar att det gick liiiite snabbare att lära sig rida. Jättekul att höra att du tycker att jag gör rätt. Kram på dig!

   Gilla

 1. Hej! Tack för din fina komplimang, du har en jättefin blogg me och fina bilder! haha jag vet exakt vilket stall ni står i, vi rider förbi det när vi rider till häringe. Jag älskar att rida i Häringe, vilka ridvägar 😀 Vi står på Ekeby Säteri, vet du vart det är?

  Gilla

   • Jajamen det är skrittavstånd, vi står precis på andra sidan motorvägen så vi rider under den när vi ska till häringe. Ja ska hålla koll när jag rider förbi och ser du en vit och en brun pre så får du säga hej till oss med 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s