Kanelbullens dag och lektion 40

IMG_6160.JPGIdag fyllde jag 40 ridlektioner, inte så illa va? Detta firades med en varm kanelbulle och ett kallt glas mjölk på gårdsfiket efter lektionen, som sig bör på Kanelbullens Dag.

Idag önskade jag att få rida Bambina igen. Tydligen hade hon varit hemskt elak mot skötarna samma dag så det var ändå ingen annan som ville närma sig henne. Jag tog det säkra före det osäkra och ställde upp henne i gången. Är man bara lugn, tydlig och mjuk så tycker jag att det brukar gå bra. Och det gjorde det. Två sparkar försökte hon mata in (utan att lyckas) och det får anses vara riktigt bra när man pratar om detta sto.

Lektionen då? Jättekul! Vi fick öva på övergångar halt-skritt-trav (i alla tänkbara kombinationer) genom att ridläraren ropade ut siffror. 1 för halt, 2 för skritt, 3 för trav och senare även 4 för galopp. En kombo kunde alltså vara 2-1-2-3-1-3-2-4 eller 1-2-3-1-2-3-1-2-1-2-1. Ja, hur som helst. En superbra övning!

Därefter fick vi istället gymnastisera hjärnorna genom att skritta, trava eller galoppera mellan vissa utvalda bokstäver i ridhuset. Det här var kul eftersom man verkligen behövde ha superbra kontakt med och kontroll på hästen så den inte bara hängde på den före.

Båda övningarna gick riktigt bra för oss tyckte jag. Sist jag red Bambina fick jag henne aldrig att galoppera men nu tog hon alla fattningar utom den allra första.

Så, nu är 40 lektioner avklarade och många fler ska det bli! Vad tycker ni att jag ska fokusera mest på framöver? Vad ska jag kunna efter lektion 100 (alltså efter cirka två års ridning)?

Kategorier lektioner

2 reaktioner till “Kanelbullens dag och lektion 40

  1. Sådana övningar är så roliga 😀

    Gilla

    1. Ja, verkligen! Hoppas på mer sånt framöver 🙂

      Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close