En rapport från förmiddagen

GRRRRR!!! HELA INLÄGGET FÖRSVANN SÅ NU MÅSTE JAG SKRIVA OM DET…..!
bild 1

Okej (andas), det gick ganska bra idag. Vi började med att rida på utebanan i regnet (skrittäcke på, fick fråga hur man skulle lägga på det så nu vet jag till nästa gång :)). Vi körde samma övningar som förra veckan och jag tycker faktiskt att det går lite lite bättre för varje gång. Idag var dock Leon lite seg/trött. Jag vet inte om det beror på att han intte var så sugen (när alla andra fick stå kvar i hagen och mumsa), om det var regnet eller det blöta och ”kleggiga” gruset men han saknade liksom lite nerv. Tappade bjudningen emellanåt. Det som var lite extra kul var att jag tog av ”gummisnodden” (inspänning) efter ett tag och lyckades ändå få honom i form i traven och galoppen (såvitt jag kunde se/känna i alla fall). Det som gick mindre bra var att han liksom föll in mot mitten hela tiden när vi var i höger varv. Hände inte alls i vänster varv vilket får mig att anta att det inte är något ”trots” eller någon ”lathet” utan något annat? Vad tror ni?

Idag hade jag sett till att ha en timme längre på mig än förre veckan, så vi skulle hinna med att skritta ut också. Jag tänkte att han kanske tycker att jag är en tråkig en om jag bara rider på banan med honom. Så när vi var färdiga med övningarna styrde jag ut mot de vackra ridvägarna. Leon var föga imponerad. Han segade sig fram och var jätterädd för vattenpölarna (vägrade gå igenom dem) och vi ska inte tala om bron över den lilla ån (som vi ridit över förut utan större problem). Nu ryggade han för både pölar och bro, vilket jag inte varit med om förut och tyckte var lite sådär skoj. Vad gör man när hästen bara vägrar, lyfter huvudet och backar snabbt bakåt? Jag försökte prata lugnande, tydligt, jag försökte driva. Några gånger gick det, andra gånger fortsatte han bara backa. Det var då jag hoppade av och ledde honom istället. Jag vägrar ju vända tillbaka eller låta honom ”vinna”. Det är något jag har lärt mig som hundägare.

Ja, ja, all in all så gick det bra ändå tycker jag 🙂

När jag ryktade honom innan passet såg jag förresten att han hade en liten knöl på höger sida. Den verkar inte göra ont om man trycker på den men jag vet inte vad det är? Han har en liknande fast mindre knöl på vänster sida. Vad tror ni?

Såhär såg dagens plan ut som vi också följde:

1. Uppvärmning skritt på lång tygel 5 min utan stigbyglar
2. Skritt – halt – fartförändringar (utan stigbyglar, bromsa med sätet) i båda varven 10 min
(Sätt fast gummiband)
3. Skritt – trav – skritt – trav med så små hjälper som möjligt 10 min (försök sitta ner i traven)
4. Ställning inåt i skritt och trav på fyrkansspåret. Trav på serpentiner. Tot 10 min.
5. Skänkelvikning i skritt vid 3/4-linjen i skritt 5 min + lättridning på raksträckorna
6. Skritt – halt – trav – skritt etc på volt 5 min
7. Skritt – galopp – skritt på volt 10 min. Prova även galopp från trav.
8. Skritta ut, ca 40 min

bild 2

bild 3

bild 4

Kategorier medryttarlivet

2 reaktioner till “En rapport från förmiddagen

  1. visst ligger det där stallet i närheten av Häringe? tyckte jag kände igen det på en bild du la upp förrut… min fd medryttarhäst stod i Östnora, det är ju oxå nära Häringe. himla fint däromkring 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close