Ryggont :(

IMG_2879.JPGBörjar redan känna mig gammal vid 27 års ålder! Okej, 28 om ett par veckor men ändå.

Anledningen är att jag ofta har ont i ryggen och väldigt mycket mer och oftare sedan jag började rida 😦 Känner ni också av ryggen? Efter ett ridpass har jag ofta ont i hela ryggen, från nacke och skuldror ända ner i svank och ländrygg. Det går över så klart men om jag sträcker på mig/stretchar så känner jag verkligen av det.

Det finns väl ett par grejer jag borde göra, som jag inte gör idag:

1. Värma upp innan ridningen
2. Stretcha ordentligt efter ridningen
3. Träna ryggen (typ simning, yoga, ryggövningar)

Gör ni nåt för att hålla ryggen i trim? Är ju så himla tråkigt men det känns ruttet att ha ont i ryggen när man är 27 år. Tror mycket beror på mitt stillasittande jobb. Nu har vi äntligen fått ståskrivbord så jag hoppas att det ger resultat med tiden men man har ju suttit stilla varje dag i fem-sex år fram till nu…

Kategorier allmänt

3 reaktioner till “Ryggont :(

 1. Plankan varje dag!

  Gilla

 2. Jag har alltid haft problem med min rygg. Men jag har något fel i min rygg som ingen verkar riktigt kan tala om för mig så jag vet inte vad jag ska göra. Har provat det mesta och känner nästan lite att jag har gett upp och får leva med dålig hållning och smärta.
  Men som Linda skriver så prova att gymma och stärka rygg och mage så kanske det blir bättre!

  Gilla

 3. Gå till gymmet! Ryggontet kan komma av att du är otränad i resten av kroppen.

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close