En tillbakablick

IMG_2125.JPG

Jag började rida som vuxen nybörjare (helt från scratch alltså) i december 2013. I mars i år skrev jag ihop följande mål för mitt första ridår till min ridlärare:


Vill träna extra på:
Jag har barat ridit 19 gånger så för mig är det ”the basics” jag verkligen vill få rätt först och främst, såsom sitsen och att förstå hur hjälperna ska användas på rätt sätt och vad olika tygeltag eller skänklar betyder för hästen.

Hästar jag gärna rider:
Har endast ridit Gracan och Helge och gillar Gracan bäst (följsam och lagom fart). Rider gärna Gracan mer (hon är underbar!) men kan även testa annan häst som du tycker skulle passa mig.

Mina mål 2014:
Jag vill bli tillräckligt duktig så att jag kan rida ut! Så småningom kanske bli medryttare. Framför allt vill jag lära mig mer om hästar och hur de fungerar och hur man kan skapa ett så bra samarbete som möjligt mellan häst och ryttare.

Övrigt:
Som total nybörjare är jag inte familjär med alla ridtermer så du får gärna vara lite extra tydlig och berätta vad exakt vi ska göra (och hur och varför man gör just så).

Nu har det gått tio månader sedan starten och sju månader sedan jag skrev ihop målen ovan. Det känns superbra att kunna titta tillbaka och säga att jag faktiskt nått mina årsmål redan!
1. Jag har ridit ut både i grupp och ensam.
2. Jag har blivit medryttare
3. Jag har fått en förståelse för kommunikation och samarbete mellan människa och häst

Men – jag har MASSOR kvar att lära! Därför har jag satt ihop nya mål och fokusområden. Men det får bli ett eget inlägg tror jag.

Har ni tydliga mål för er ridning?&

Några bilder på mina första hästvänner: Gracan, Betty Boom och Gamal. Minns ni?
IMG_2875.JPG

IMG_2209.JPG

IMG_2584.JPG

Kategorier allmänt

2 reaktioner till “En tillbakablick

 1. Ser fram emot att läsa om dina nya mål! 🙂
  Min tränare har en lite bok där alla ska skriva i sina mål, ett långsiktigt och ett kortsiktigt. Även tre saker som vi vill förbättra hos oss själva och tre saker vi vill förbättra hos hästen, sedan går vi igenom det ett par gånger per termin. Det är verkligen super! Jag tror på att verkligen skriva ner sina mål på papper så att de blir mer definitiva 🙂

  Gilla

 2. Så roligt att du har uppnått dina mål och att du har tagit med oss läsare på den resan! 🙂
  Älskar att du är så himla tydlig med vad du vill i din målsättning och att du tydligt beskriver hur din ridlärare kan hjälpa dig för att komma dit.

  Ska bli roligt att läsa dina nya mål 🙂

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close