Nya mål i sikte!

IMG_5471.JPGDet här skrev jag ihop till min ridlärare i helgen. Vad tycker ni?

Mål med ridningen:
– Jag vill kunna rida ett dressyrprogram! Skulle vara fantastiskt kul att få testa på detta. T.ex. Lätt C1 vid terminens slut.
– Övrigt: Jag behöver få bättre balans och sits. Lära mig sitta ned i traven utan att skumpa som en studsboll… Att få till tydligare galoppfattningar hänger ihop med den nedsuttna traven. Tycker att det är lättare att ta fattning från skitt, för då är jag i balans. Vill börja med skolorna och skänkelvikning (det har jag testat men vill bli bättre på). Framdels/bakdelsvändning. Förstå hur man får hästen lösgjord, i form och ”på tygeln”/”framför skänkeln”. Alltså inte bara lunka på…

Hästönskemål:
– Av dem jag har ridit gillar jag verkligen Ernst, Codoz och Gracan. De är alla ganska stora, har fin bjudning och energi utan att bli för heta. Tycker även om att rida Bambina och Helge (fast det är sjukt svettigt att rida honom). Min absoluta favorit är Robinson. Cinnamon var ganska krävande men trevlig att rida
– Den enda jag inte vill rida igen än på ett tag är Wilma, hon är för het för mig.
– Jag tycker det är kul att prova nya hästar och litar till dina rekommendationer 🙂 Önskemålet är snarare att få rida samma häst (oavsett vem) tre gånger i rad.

Önskemål på dig:
– Jag skulle vilja veta vad målen för kursen/vår nivå är och upplägget för terminen. Jag vill gärna ha en lektionskalender med info om vad vi ska träna på respektive lektion. Då kan man komma lite mer förberedd 🙂
– Mer individuell feedback. Har en kompis som rider i en S3 och de har individuella utvecklingsplaner. De vet exakt vad de måste öva på och anpassar övningarna efter detta. Jag vet inte riktigt vad jag gör rätt/fel i det stora hela så det vore väldigt nyttigt att få det på ”pränt”, både vad man gör bra och vad man måste se till att göra (mycket) bättre och hur.
Jag tycker att jag får många tips under lektionerna, men det är svårt att veta om det var en liten grej man behövde korrigera just då eller om det är något man ständigt gör fel.
– Mer fokus på sits/balans. När man tittar på gruppen tycker jag vi rider väldigt olika. Jag personligen skulle vilja veta om min sits är bra eller inte och vad jag måste korrigera.

Övrigt:
Då jag är sugen på dressyr hade det varit kul om vi kunde avsluta terminen med att få prova på lätt programridning. Om det kanske inte passar alla så skulle det kunna vara ett separat pass/kort kurs för de vuxna ryttare i S1/S2-grupperna som vill?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s