Skit, skit, skit och lektion nr 42

IMG_5737.JPGDet var ett tag sedan jag red Robinson nu, ev av stallets gamlingar. Men idag var det dags igen! Tyvärr har jag inga bilder från dagens lektion så ni får hålla tillgodo med denna bild från ett tidigare tillfälle. Hästen och ryttaren är ju i alla fall desamma 😉

Idag var en skitdag på flera, men inte all sätt. Först var det allmänt skitrått ute. När jag kom till stallet var jag över en timme för tidig, skit. Robinson hade skitit ner hela bakbenen i diarré 😦 Efter att ha tvättat honom ren och borstat honom var han inte alls på sitt vanliga goshumör utan försökte bitas och var allmänt småsur vid sadlingen. När vi vände för att gå iväg till lektionen bajsade han i sitt eget hö. På lektionen sket han ner sig igen så det blev till att tvätta av honom igen. Då lyckades jag spruta vatten över hela mig själv. När jag till slut var packad och klar för att åka hem skulle jag fylla på min vattenflaska men råkar istället tömma några deciliter över mig själv och min väska. Alltså ska man skratta eller gråta? Jag valde att skratta i alla fall.

Lektionen någonstans där emellan gick i alla fall rätt så bra. Robinson har ett bakben som han liksom skruvar på, och det var värre idag än tidigare gånger jag har ridit honom så han blev lite obalanserad, vinglig och snubblig. Jag undrar om han verkligen ska ridas 😦 Men det är ett helt annat ämne… Övningarna vi gjorde idag var att lära oss känna när hästarna sätter i respektive ben och förstå att vi måste följa med bakbenen i våra höfter, inte motverka rörelsen. Sedan fick vi lära oss och träna på skillnaden av ställning (se ögats vrå och lite av nosborren) och böjning (att hela huvudet böjs bak mot ryttarens knä). Detta övade vi på fyrkantsspåret och volter i både skritt och trav.

Vi avslutade med nedsutten trav och som vanlig var det skumpigt för min del. Jag försökte verkligen slappna av och jag spände mig inte men studsade fortsatt. Jag har försökt att hela tiden tänka på sitsen och föra bak och ner hälen eftersom jag så lätt hamnar i stolsits men nu fick jag order av läraren att dra fram benen lite. Märkte tyvärr ingen större skillnad på skumperiet men ska prova detta med Leon också, tillsammans med övningarna jag hittade här om dagen p å Jennis blogg.

Nu är det dags för lördagskväll. Det blir mys här hemma. Vad ska ni göra?

Kategorier lektioner

En reaktion till “Skit, skit, skit och lektion nr 42

 1. Ja vissa dagar går allt åt skogen… men tur du kunde skratta åt det!

  Har haft problem att kommentera här på bloggen ett tag, vet inte varför, om det är min dator eller nåt annat..
  Men förhoppnigsvis kommer detta fram:) Provar!

  kram

  hälsningar från Skottland
  ( http://www.scottishmoments.com )

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close