Trav över bommar (lektion nr 43)

IMG_6246.JPGMobilen ringde klockan 08:15 i morse för att jag skulle hinna med pendeltåget söderut strax efter nio och sedan ta bussen till ”nya” ridskolan jag skulle provrida på. Jag har känt mig lite frusen i helgen, hostat lite och jag märkte att det var jobbigare än vanligt att rida igår. Men glad i hågen åkte jag iaf till ridskolan.

Ridskolan såg ganska annorlunda ut mot den jag rider på idag. Lite stökigare och smutsigare. Men det verkade vara god ton och bra energi mellan folk där och hästarna såg fina ut. På den här ridskolan får man själv välja vilken häst/ponny man vill rida och som provryttare fick jag välja sist. Det blev alltså inget val utan den häst ingen ville ha – en maxad d-ponny vid namn Jazz. Ett system jag inte tycker är särskilt bra av flera anledningar, men det kan vi diskutera en annan gång.

Jazz var jättegullig men extremt seg och trög. Ganska skänkeldöd. Svetten rann över hela mig under lektionen som gick ut på rida lätt, gå över till skritt ett par steg och sedan trava igen. Efter ett tag fick vi vika av för att trava över bommar i fältsits. Första gången väjde Jazz men alla andrs gånger lyckades jag styra in henne och vi kom över (om än med en hel del nuddningar eller vad det kallas). Jättekul att testa men SÅ SJUKT JOBBIGT. Jag tycker att det är svårt att driva på medan man rider lätt. Hur/när ska man liksom skänkla på?

I slutet fick vi även galoppera och då blev det ordentlig fart på damen! Konstigt det där men galoppen är väl lättare för dem än traven har jag hört.

På den här ridskolan rider man bara i 45 minuter och de första 5 stod vi på stallplan, sedan skrittade vi ute 10-15 minuter innan vi kom in i ridhuset så lektionen blev inte så lång. Det var lire synd för det var i slutet jag äntligen kände att Jazz hade lite bjudning och liksom var med i matchen.

Hur som helst, helt slutkörd var jag efteråt! Har mått dåligt nu under eftermiddagen så det verkar som att jag som lyckats stå emot alla möjliga virus nu har åkt dit 😦

Bara jag är helt frisk på torsdag säger jag bara! Ska berätta för er vad som händer då, jag lovar, men nu ska jag försöka sova och må bättre.

IMG_6249.JPG

Kategorier lektioner

4 reaktioner till “Trav över bommar (lektion nr 43)

 1. Låter ju som ett heldumt system det där att välja hästar sådär! Skulle vara roligt med en liten lista typ för- och nackdelar på de två ridskolor du har provat! Jag tycker att du har så sunda åsikter och får ner dina tankar och funderingar så bra i skrift att det skulle vara jätteintressant att läsa 🙂

  sv: Ja men verkligen! Vi funderar redan på nästa utställning! 😀

  Gilla

  1. Eller hur! Det var en bra idé, ska fnula på ett inlägg om de tre ridskolor jag ridit. Tack för de fina orden!

   Gilla

 2. Tycker inte heller om sådant system att man får välja häst. På den ridskolan jag rider på bestämmer ridläraren en häst och sedan har man den fyra gånger och sedan byter man. Tycker det är jättebra.
  Känner igen det där du beskriver med Jazz att hon kom igång lite efter galoppen. Jag har ridit sådana hästar och då brukar jag göra så att efter jag har skrittat fram tar jag en galopp för att få mer bjudning. Sen rider jag som vanligt med trav och sådär och det har blivit bättre med bjudningen då. Dock är det inte så lätt att göra detta om man rider lektion kanske. Tänkte bara skriva det ändå 🙂
  Ska du rida där igen? 🙂

  Gilla

  1. Ja, jag tycker att ridläraren ska välja och att man får rida samma häst ett par gånger. Tack för tipset! Tyvärr får man ju inte bestämma själv på lektioner 😉 men det är värt att tänka på när jag rider Leon 🙂

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close