Ubåtar och bloggbomber

Jag hade tänkt skriva ett kort litet inlägg för att berätta om två så kallade bloggbomber jag tänker släppa de närmsta dagarna. Men givet det säkerhetspolitiska läget känns det lite… smått, oväsentligt, onödigt. När det finns andra bomber att tänka på i världen idag.

I vår vackra skärgård pågår något som vi inte upplevt sedan kalla kriget. Och det minns inte jag någonting av, jag var för liten. Nu däremot börjar jag känna den oro för vart vår värld är på väg som våra föräldrar säkert kände då, på 80-talet.

Vad är det som händer?Extremhögerns och främlingsfientliga partiers framgångar, Islamistiska statens start och starka offensiv, Ryssland tar över en del av Ukraina, gör provocerande uttalanden och skickar flyg farligt nära svenska i internationellt luftrum. Ebola som sprider sig och om det breder ut sig till en pandemi kan få ödesdigra konsekvenser, dödligheten är 70%.

Det är omöjligt för mig att bortse från allt detta och bara tänka på och skriva om hästar och ridning. Men jag lovar, ni kommer få läsa mer om det. För vi måste fortsätta som vanligt. Annars har mörkret redan vunnit över oss.

Kategorier personligt

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close