Lektion nr 47

IMG_6304.JPGTrots att jag fortfarande hostar lite kunde jag bara inte hålla mig från att få rida. Underbart att vara tillbaka i stallet och sadeln igen 🙂

Blev tilldelad Robinson igen, stallets gamling ni vet. Idag hade han både rullat sig i lera och bajsat ner sig själv så det var lite stressigt att få honom i ordning inför lektionen. Hästarna får nämligen lunch precis innan vår lektion så vi får inte börja fixa med dem förrän en halvtimme innan. En halvtimme för snabbrykt, sadel och träns är väl okej men jag vill gärna ha mer tid och se till att verkligen gå igenom hela hästen. Dels för att den ska vara hel och ren men också för att det är mysigt och man skapar en relation med hästen.

Hur som helst, jag bad en av stalltjejerna att hjälpa till och vi lyckades precis på sekunden bli klara.

Lektionen då? Den gick superbra! Huvudövningen som vi spenderade en halvtimme på ungefär gick ut på att vi travade i stora A- resp C-volten inolika varv. När vi ville byta volt gjorde vi det genom en början till skänkelvikning. När alla förstått sig på vägarna skulle vi lägga till att ta galoppfattningar och galoppera genom halva volterna. Den röda tråden, eller fokusområdet om man så vill, var att medvetet och konsekvent använda innerskänkeln, dels för att hålla volterna stora och fina, dels genom bytet av sidförande skänkel när man gick från ena volten in i skänkelvikningen och sedan igen vid galoppfattningen.

Det gick riktigt bra för mig och Robinson. Han är en fantastisk häst som verkligen gör sitt bästa. Vi lyckades med alla fattningar utom en tror jag (då jag var lite ur balans) och skänkelvikningarna tyckte jag gick helt okej. Utmaningen var ju att hålla koll på alla andra ekipage så att man inte krockade. Jag tycker att det flöt på riktigt bra men en del hade lite problem. Det är lätt att man fokuserar så mycket på sin egen ridning att man missar allt runtomkring. Jag känner att jag har blivit bättre på att titta upp och tänka på nästa steg vilket känns bra 🙂

Allt som allt en riktigt bra lektion. Nu är jag peppad!

Det enda tråkiga är att jag inte hade någon med mig som kunde fota och filma – dels för att ni skulle få se hur det såg ut idag men framförallt för min egen skull, för att se hur det såg ut.

2 tankar på “Lektion nr 47

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s