1200 kr för att rida och mocka?

Många har reagerat på faktumet att det är så vanligt att medryttaren får betala för att rida här i Stockholm.

Den här annonsen såg jag nyss på Blocket (har klippt bort namn och häst etc för det är bara intressant att diskutera innehållet, inte vem det rör sig om):

IMG_6492.JPG

Här söker man en erfaren medryttare till en ponny. Denne medryttare ska tillsammans med ägaren ”träna ponnyn till sin maximala kapacitet”. Priset för att hjälpa till att rida/träna ponnyn är nedsatt från 1500 till 1200 kr/månad men man förutsätts då hjälpa till med mockning och fodring.

Visst, hästen står på ett bra ställe och det finns ridhus m.m. Men det är ganska mycket pengar man ber om av medryttaren (som mest troligt är ett barn/ungdom). Vad tycker du?

Kategorier allmänt

6 reaktioner till “1200 kr för att rida och mocka?

 1. Jag skulle ta betalt av medryttaren om denne skulle få rida efter eget behag. Alltså själv välja vad och om den ska träna, alternativt bara rida runt i skogen eller bara umgås med hästen. Medryttaren bestämmer själv över sina dagar alltså och vad denne och hästen hittar på. Då anser jag att det är medryttarens behov som tillfredsställs och medryttaren bör därför betala en slant.
  Men om medryttaren däremot ska rida efter MINA behov och hästens behov så är det mina krav som medryttaren tillfredsställer och denne bör därför inte betala för det. Jag skulle aldrig ta betalt av en medryttare som jag sätter upp ett träningsschema för och säger att ”det här måste du göra när det är dina dagar och du ska uppnå de här målen”. Då ska medryttaren få rida gratis alternativt att jag betalar för då kan det lika gärna klassas som ridhjälp och inte bara medryttare.

  Gilla

 2. Jag tycker det är för dyrt eftersom de söker en erfaren ryttare. Söker de en erfaren ryttare så måste det ju ändå betyda att man ska kunna en hel del och kunna utveckla hästen. Så tolkar jag det och då tycker jag det är dyrt. De ville väl att man skulle träna också och att anlita en tränare är inte gratis heller. Men som sagt man ska inte döma någon men jag vet inte detta tycker jag var ett överpris iaf :/

  Gilla

 3. Just det, om jag sökte en beridare som ska utbilda min häst är det skillnad. Då bör den ryttaren få betalt, men en ryttare som inte är utbildad beridare och som vill rida och utvecklas tillsammans med ponnyn bör rimligtvis betala en slant för det.

  Gilla

  1. Just i detta fall söker hen specifikt efter en erfaren ryttare som ska träna hästen. Alltså inte en utbildad beridare men långt ifrån en nybörjare som jag själv.

   Gilla

 4. Först och främst, vilken härlig blogg du har! När det gäller medryttare så tycker jag att det är rimligt att betala en summa pengar för att rida på någon annans häst. Särskilt om man har möjlighet att träna på den också. Det gör ju att vi vanliga dödliga i Stockholm och Sverige faktiskt har möjlighet att ha egen häst och det öppnar dessutom upp för andra ryttare som inte vill/kan ha egen häst men vill ha mer erfarenhet av hästhållning än vad som erbjuds på riskola. 1 200 kr i månaden för att rida två till tre dagar i veckan med mycket träningsmöjlighet tycker jag inte låter dyrt alls, även om man måste mocka ;). Men om det handlar om att skritta ut i skogen medan ägaren får göra alla de roliga sakerna, så ska man naturligtvis inte betala pengar för det, särskilt inte om man måste mocka och förbereda foder. Lite så tänker jag :).

  Gilla

  1. Tack Caroline! Lite intresserad av varför du tycker att det är extra rimligt att betala för medrytteriet om man tränar med hästen? För mig betyder ju det att även hästen tränas på ett bra sätt (jämfört med bara skogsmulleridning till exempel). Och eftersom träningen kostar så vet jag inte om jag håller med dig riktigt. Men det är skitsvårt! Och jag förstår verkligen att man som hästägare har extremt högs urgifter och att detta tillskott kan betyda massor. Därför dömer jag ingen, oavsett hur de gör. Med mina inlägg vill jag bara informera och skapa diskussion om ryttarlivet för oss nybörjare och andra 🙂 Kul att du har hittat hit – fortsätt tycka till! Kramar

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close