Rapport från dagens pass med Leon

IMG_6487.JPGIdag jobbade jag fram till 12:30 för att sedan promenera hem med Sintra, slänga i mig en matlåda och ta bilen (!) till stallet.

Halva hagen är verkligen ren lervälling nu och jag var inte alls intresserad av att gå med mina ridskor i den. Försökte därför kalla till mig Leon och snäll som han är tittar han upp och börjar traska mot mig…. Ända tills hans ”kompis” ställer sig emellan och ser allmänt otrevlig ut. Leon, som jag tror är mycket ranglåg vågade då inte gå ett steg till. Inte ens när vi manat bort surkarten. Så det var bara att traska fram genom leran… (Note to self: köp ett par gummistövlar att ha i stallet).

IMG_6475.JPG
Ridpasset då? Jo, det gick rätt så bra tycker jag. Leon var ovanligt ”på tårna”. Han hade fin bjudning och var vääääldigt sugen på att galoppera.

Vi övade på det ”vanliga” så passet bestod av
– Skritt och trav utan stigbyglar
– Tempoväxlingar, halter
– Lättridning på fyrkanten, volter, åttor, serpentiner (med ställning)
– Skänkelvikningar i skritt och trav
– Skolor (om jag gjorde rätt förtäljer inte historien eftersom ingen fanns på plats att kolla mig ;))

Det roligaste var att han i stora delar av passet verkligen sökte sig nedåt och verkligen VILLE jobba på rätt sätt! I trav rakt fram drar han gärna upp huvudet och liksom ”matar på” men så fort vi jobbade med ställning, i volter etc så sökte han sig nedåt och såg och kändes väldigt fin. Känns superkul att för första gången få en häst att gå så fint utan thideman eller som i Leons fall, gummisnodd. Hurra! 🙂 Jag lyckades också hyfsat bra med nedsutten trav utan stigbyglar (läs: jag tappade i alla fall inte balansen) men MED stigbyglar är det fortsatt svårt. Leon är nog den häst jag har haft absolut svårast att sitta ner i traven på. Behöver mer coachning av Nina – och så öva, öva, öva.

Mot slutet av passet började det skymma (vi red i 50 minuter totalt) och jag vet inte om det var det analkande mörkret, kylan, blåsten eller en kombo som gjorde Leon lite extra het. Om vi gick in i galopp på fyrkanten ville han verkligen RUSA iväg så jag fick hålla galoppövningarna korta och på volter. Vid ett tillfälle (när vi red i trav) fick han ett skrämselryck och hoppade till och galopperade iväg. Tur att all sitsträning gett resultat för jag satt verkligen fast och kunde snabbt få tillbaka honom i skritt. De håller på att bygga ett nytt stall (tror jag) typ 50-100 meter från ridbanan och jag tror att Leon skrämdes av en man som slet upp nån plast. Typiskt hästar! Det är väl den enda grejen jag ogillar med hästar – att de är så lättskrämda. Vattenpölar, bilar, buskar, påsar, hinder, mörker – ja, vad som helst egentligen.

Allt som allt – ett trevligt pass och därefter låååång rykt, insmörjning av sadel och träns och så BILEN hem. Stannade på ICA MAXI på vägen hem – jag älskar stora matbutiker och efter fyra år i närförort och innerstad med minibutiker är en hypermarknad som ett nöjesfält för mig. Haha!

IMG_6479.JPG
Jag har en fråga till er gällande upplägg av ridpass men jag sparar den till imorgon för nu ska jag snarka!

Ps. Hur söt är han inte på sista bilden? Bästaste, finaste Leon ❤️❤️❤️

2 tankar på “Rapport från dagens pass med Leon

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s