Bloggverktyg

Här kommer en fråga till er som också bloggar: vilket bloggverktyg använder ni och är ni nöjda?

Jag har både min domän och verktyget via WordPress. För det betalar jag ca. 60 USD på ett år, 450 kronor ungefär. Jag är egentligen helnöjd med allt utom att jag inte kan få utförlig statistik via Google Analytics. Men – om några veckor måste allt förnyas och då undrar jag om det kanske finns bättre alternativ? Ni som hör till olika portaler till exempel, som blogg.se, horseworld, horspespot m.fl. Hur funkar det? Bra? Dåligt? Vad är fördelarna? Nackdelarna?

Kategorier allmänt

5 reaktioner till “Bloggverktyg

 1. Jag använder wordpress (webbaserade wordpress.com) utan något köpt .se eller .com-domännamn, det tycker jag funkar bra för mina behov. Det man kan välja på och lägga till i sin design, funktioner osv räcker gott och väl för vad jag behöver just nu. Om jag skulle ”uppgradera” mig så skulle jag i så fall fortsätta blogga med wordpress, tycker det lätt är det bästa verktyget jag har testat. (Jag har bloggat med massor av andra verktyg förut). Antagligen skulle jag då göra allt själv, dvs köra med wordpress.org. Då kan man själv använda t ex google analytics som plugin. (Och allt annat som man vill förstås.) Mer jobb, ja, men vill du ha koll på allt och ha alla möjligheter så är det ju det som gäller. Tycker jag. 🙂 Det låter onödigt att betala för domänen via wordpress, det lät väldigt dyrt? Eller har du råkat köpa ett webbhotell till som du inte använder? Jag har flera andra bloggar där vi har köpt domänen via andra domänleverantörer, och sen pekar man bara den till sin wordpress.com-sida. Det brukar kosta runt 100-150 kr/år. (Du kanske kör wordpress med eget webbhotell, alltså inte .com som jag gör, då förstår jag mer att det kan kosta det!)

  Jag har inte själv bloggat på något nätverk/portal, och det vill jag inte göra heller (även om det säkert kan vara bra för många). Det är då nätverket som “äger” din blogg, du skriver innehåll som de har nytta av, eftersom din blogg är på deras sida så räknas alla dina besökare som deras, och de kan med hjälp av detta sälja fler och dyrare annonser, som de får pengar för utan att betala något till dig. De kan sätta ut reklam, länkar, och ofta också menyer på din blogg för att få fler besökare av dig till sina sidor. Utan att du tjänar något på det (vissa nätverk kan betala en del åt dig om du ger dem jättemånga besökare). Går dessutom nätverket i konkurs, eller råkar ut för en hackerattack eller serverkrash så kanske hela din blogg och all din trafik plötsligt försvinner.
  En liten positiv sak med att ha sin blogg i ett nätverk kan vara att bloggar i nätverket oftast är ihoplänkade på något sätt, så att du i början får lite fler besökare lite enklare. Men i längden så håller det inte i sig, utan du ger oftast bort fler besökare till nätverket än vad du får av dem, och börjar du nån gång tjäna något på din blogg, så kan du vara säker på att nätverket tjänar ännu mer på din blogg.

  Så tänker jag! Hoppas du kommer fram till nåt bra. 🙂

  Gilla

  1. Tack Ida för utförlig kommentar! Jag måste nog kolla upp exakt vad jag betalat för… :-/ Jag skulle vilja uppgradera men det känns inte så intressant att betala ännu mer bara för att kunna få mer detaljerad statistik… Hmmm….

   Gilla

   1. jag tror inte det kommer kosta mer, antagligen mindre än det du betalar nu, men det blir mer jobb för dig (till en början iallafall) om du ska ladda ner wordpress-paketet och köra själv via webbhotell. (samt flytta din domän till nåt annat billigare ställe, om det nu är det som kostar).

    Gilla

 2. Jag bloggar ju på HorseWorld och tycker i det stora hela att det är bra. Där används också WordPress och GA mäter statistiken.. Det enda som är riktigt drygt är alla de skräpkommentarer som kommer. Annars är det mesta bra faktiskt 🙂
  Har tidigare bloggar på blogg.se men dom har gjort om en del sedan dess. Men då på den tiden tyckte jag att det funkade bra i alla fall. Lättare att se statistiken men en app som krånglar lite mer än WP om man vill blogga från mobilen eller ipad..

  Gilla

  1. Hmm… Är det gratis? Och betalar de eller du själv för din domän?

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close