Hålla ben och händer stilla?

Igår kom jag i säng vid tvåtiden efter att ja lotsat runt utländska kollegor på stan efter julmiddagen. Trevligt men man blir ju lite trött 😉

Idag är det möte som gäller och jag ska presentera så efter en liten sovmorgon ska jag promenera till jobbet och förbereda mig.

Imorgon rider jag Leon igen, planen är att rida ut men jag tror vi hinner med en stund på banan också och min fråga till er är om ni har några tips eller övningar för att hålla skänklar och händer mer stilla? Det är framförallt i lättridningen som dessa kroppsdelsr flyger lite varstans.

Här kan nu se en filmsnutt från senaste gången jag red Leon: https://ryttarlivet.com/2014/11/25/en-videosnutt-fran-igar/

Annons
Kategorier allmänt

5 reaktioner till “Hålla ben och händer stilla?

 1. Jag har samma problem framförallt med händerna, men har även tips för skänklarna!
  För händerna är det helt enkelt bålstabilitet som gäller, tråkigt och jobbigt men shit vad det hjälper när man har fått till det. Tänk att magen ska vara längst fram utan att du svankar så blir det liksom den som håller balansen istället för händerna.
  Ofta rör sig händerna för att armarna är stilla, så de följer med resten av kroppen så fort den rör sig. Tänk på dina armar som slangar, förankrade i axlarna men lösa från resten av kroppens rörelse.
  En grej som min tränare säger med skänklarna (jag har problemet att jag drar upp dem) är att sänka knät. Alltså inte sänka hälen för då blir det ofta lite krampaktigt. Svårt att förklara precis vad som händer men det tankesättet hjälper mig mycket. Knäet blir liksom som en tyngdpunkt som håller benet på plats.

  Hoppas mina kanske lite svävande tips hjälper dig! (:

  Gilla

 2. När det gäller handen kan du försöka med att skaffa en ”kärringrem” som du fäster i framvalvet på sadeln och hålla i den försiktigt med lillfingret. Då placerar du handen i rätt position och kan också hålla den stilla genom att du får ett stöd.

  Gilla

  1. Vilken bra idé! Leons sadel har en sådan rem redan. Ska testa detta idag, tack!

   Gilla

 3. Hej, om du tycker det är svårt att sitta still med skänkeln skulle jag kanske testa att faktiskt korta lädren något hål? Jag upplever att ju längre läder man rider med desto mer kräver det styrka och balans i ens sits. Sen skulle jag också (när hästen är avspänd) öva på att rida utan stigbyglar, det är oerhört nyttigt. På händerna har jag dessvärre inga tips då jag alltid rider med väldigt stilla hand, men tänk att handen ska vara stadig och buren! Kolla på klipp med duktiga ryttare osv, det är alltid nyttigt. Ha det fint!

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close