Solens uppgång och minusgrader

Snacka om att jag har blivit hästnörd! När någonsin har jag kollat solens uppgång förut? Aldrig.

IMG_6684.PNG
Men nu så – jag vill ju komma till stallet i bra tajming för att kunna rida ut i dagsljus. Längtar till att få träffa Leon igen!

Blev lite chockad över de få soltimmarna. Sedan såg jag Kirunas timmar. Inte kul. Har jag några läsare från norra Norrland? Hur är det egentligen för er på vintern? Personligen blir jag väldigt påverkad (läs trött) av mörkret och tycker att det är jobbigt som det är nu redan.

För övrigt visar min väderapp -2 grader imorgon – med andra ord första gången jag ska rida utomhus i minusgrader. Vad ska jag tänka på, hur ska jag klä mig och behöver hästen ha täcke när jag rider?

Tips mottages tacksamt före 07:00!

5 tankar på “Solens uppgång och minusgrader

  1. ps om hästen är klippt över ryggen kan det vara bra med ländtäcke. Klä dig själv så du fryser litegrann när du börjar rida, så du blir lagom varm efter ett tag. Man ska alltid försöka undvika att bli svettig, då blir man snabbt kall… Jag brukar alltid ha tjocka handskar när jag skrittar fram och skrittar av, och så har jag andra tunnare handskar i fickan som jag har för det övriga ridpasset. Finns inget värre än att sitta och bli kall i tunna svettiga handskar, då är det gott att ta på sig de tjocka och torra handskarna igen! 🙂 Det är mitt bästa tips!

    Gilla

  2. Jag är från norra norrland (Ja inte Kiruna kanske, men Luleå/Boden), och jag tycker ta mig tusan att det är mörkare här nere i södern än vad det nånsin var på vintern uppe i norr! Snö gör mycket kan jag tala om. Sen är ju inte vintern direkt kul eller ljus nånstans i det här landet.. förutom möjligen vårvintern uppe i norr, den är underbar. Ljust, soligt och snö! Sitta och rida i t-shirt samma årstid som man kan ut och åka skidor på isarna.. det är nice.

    Haha, ja det är typiskt hästnördar att frenetiskt kolla väderprognoserna hela tiden! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s