Bra filmer på LB:2?

Hej vänner!

Inför dressyrkursen och programridningen som närmar sig med stormsteg vill jag titta in mig på LB:2. Har ni kanske något tips på youtubeklipp på riktigt fina ritter (allra helst där man även får veta vilka poäng som gavs för de olika delarna)?

Och nästa fråga: vilket är ert bästa tips för att memorera ett dressyrprogram?

4 tankar på “Bra filmer på LB:2?

 1. Hej hej! Kommer definitivt börja följa din blogg. Kikade även in på din IG. Kul att se när någon blir hästfrälst sent i livet 🙂 jag har själv ridit upp till MSVA- St:George och har testat massor med saker för att lära mig programmen bra. De 2 bästa knepen är helt klart att antingen hitta en liten ”paddock” att rida i. Då menar jag ex en rektangulär matta. Där brukar jag ”springa omkring” och göra den gångart eller rörelse som är. Och även då tänka att här är det halvhalt, här får jag ta ut hörnet eller här får jag driva på lite. Ett annat knep är att rita upp som ridbana med bokstäver och allt, sen rita med flyt, var man ska göra vissa saker 🙂 funkar kanon för mig! Lycka till!

  Gilla

  • Hej Alexandra! Vad kul att du har hittat hit 🙂 Jag har försökt springa omkring sådär här hemma (måste se helgalet ut, haha!) men vi har ingen bra yta, helt enkelt en massa möbler ivägen! Rita banan har jag gjort, och ska fortsätta med. Tror nog ändå mest på det där med att springa banan – får ta med mig hunden ut och låtsas att jag tränar lydnad med henne typ 😉 Bra tips det där med att tänka på hjälperna också (halvhalt, driva på etc), det hade jag inte tänkt på förut att öva in! Stort tack och välkommen tillbaka 🙂

   Gilla

 2. Har aldrig ridit en Lb:2 men kan dela med mig av mitt bästa tips när det gäller att komma ihåg program och det är att föreställa dig att du rider! Jag brukar tänka mig banan och att jag sitter på hästen. Går igenom varje moment från hästryggen som jag håller i tanken och sedan en gång alltihopa. Då känns det inte lika konstigt när man sitter upp och gör det för då känns det som att man redan gjort det tidigare. Det är en sak som brukar underlätta för mig 🙂

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s