På svensk mark igen!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/ccf/61700017/files/2014/12/img_6588.jpg

Nu sitter jag i taxin på väg hem, med morotsdräkten i väskan (man vet ju aldrig när man kan behöva en morotsdräkt, eller hur?).

Imorgon ska jag ut och träffa Leon igen. Jag måste börja öva på LB:2-programmet och jag tänker att fokus får bli att öva på att sitta ner i traven, öva på tempoväxlingar och att trava in, göra halt och hälsa 😉 Galoppen får vi öva längre fram tror jag.

Har ni några tips inför morgondagen? Söker fortfarande bra videoklipp så länka gärna om du själv har lagt upp en film på din egen ritt, eller om du har sett någon annans. Jag kommer självklart länka till de bästa klippen så att ni alla kan ta del av dem!

5 reaktioner till “På svensk mark igen!

 1. Att rida korrekta och bra vägar ger dig bra betyg även om inte hästen alltid går i form. Tänk på hur stora dina volter är t.ex. Väldigt ofta ser man volter som är ojämna, ovala, för stora eller för små.När du gör en volt i LB2 – se till att placera den precis vid bokstaven (den första är ju vid R) och att du kommer tillbaka ut på spåret vid samma bokstav. Rid från punkt till punkt. I LB:2 vänder man ju över ridbana mellan B och E – tänk då på att det faktiskt är två hörn som du passerar! Även skritten är viktig – en bra skritt ger precis lika många poäng som en bra galoppfattning.
  Ett tips är att lära sig programmet så pass bra att du har full koll på var du är och vart du ska – då behöver du inte bli stressad av just det.
  Lycka till – det kommer gå superbra!

  Gilla

  1. Tack Kicki! Du har ju helt rätt i det där att skritten ger liks många poäng som galoppen, väldigt lätt att glömma! Jag hoppas verkligen att vi får träna på korrekta ridvägar och volter på kursen, har en känsla av att jag lätt ”genar” 😉

   Gilla

 2. spännande med programridning..
  Älskar att ”döma” dem när man faktiskt har tid att prata några ord
  med ryttaren efter avslutad ritt, kan ge lite råd å göra om valda delar =)
  Lycka till !!!

  Gilla

  1. Åh jag hoppas verkligen att det kommer bli så – att vi får mycket feedback och kanske även får rida om! Tack Sussi!

   Gilla

 3. Hahah alltså den morotrdräkten xD
  Tips inför imorgon är att fokusera på vägarna och att lära dig var det ska vara arbetstrav, mellantrav, mellanskritt, ökad skritt osv 🙂

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close