En tillbakablick och en nystart

2014-2015

2014 har passerat och ett nytt år har precis börjat. Det är dags att se tillbaka på året som gått och sedan blicka framåt – mot allt det nya, spännande, skrämmande, häftiga som komma skall! Den 1 januari 2014 lade jag upp et inlägg på bloggen med mina mål för året. Det var första gången jag någonsin avgav nyårsmål/löften och det var inte en kort lista direkt! Nu är det dags att checka av hur det har gått….

* * *

VÅRDA RELATIONER
– med min pojkvän ☑
– med min familj ☑
– med mina vänner ☑

Jag tycker att jag har blivit bättre på detta men bättre ska det bli!

* * *

BLI ÄNNU MER SOCIAL
– våga mingla och träffa nytt folk ☐
– bjuda hem folk (familj, vänner) oftare (det behövs ingen anledning, och det måste inte vara superuppstyrt) ☐

Njae, det här har jag inte blivit så mycket bättre på. Just att bjuda hem folk vill jag definitivt bli bättre på i år!

* * *

RESA OCH SE VÄRLDEN
– vårweekend ☐
– New York med Carro ☑
– myshelg ☐
– sommarsemester ☑
– höstweekend ☐
– sol och värme nästa vinter ☐

Det blev mycket färre (privata) resor än jag hade hoppats på under 2014, men det finns anledningar till det: jag har rest massor med jobbet (oh privata resor känns inte lika prioriterat då), jag har lagt väldigt mycket pengar på ”stora” saker som New York-resan, ridningen, sommarsemestern och bilköp = inga pengar kvar för ”småresor”.

* * *

TA HAND OM KROPPEN
– träna minst 3 ggr/vecka: kondition (badminton, löpning, pass), styrka (funktionellt mer kroppen, pass), smidighet (yoga) ☐
– laga minst en vegetarisk måltid i veckan ☐
– fortsätta med ”ätardag” (jag får bara äta socker/chips o. dyl. en dag i veckan – men då får jag gå ALL IN) ☐
– ”detoxa” två gånger per år ☐

Jättedåligt. Jag har verkligen slappat i år. Har aldrig i hela mitt liv rört mig så lite som nu och jag känner verkligen att det är en hög tröskel för mig att ta mig över för att komma igång igen. Jag var och simmade för ett par dagar sedan och ska ta mig i kragen och köpa gymkort nu. Men ambitionen får bli lite mer realistisk än ovan med tanke på hur mycket tid både jobb och ridning tar.

* * *

ANVÄNDA TIDEN BÄTTRE FÖR ATT LÄRA MER
– surfa mindre och läsa mer böcker, artiklar m.m. ☐
– pyssla/sy/träna hunden – det finns så mycket att göra och lära sig! ☐

Tanken var god men i takt med att bloggen har vuxit och intreset för ridningen har blivit större så har jag lagt mer och mer tid på detta. Dock s slösurfar jag mindre på ”allt annat”, så man kan nog säga att bloggande/surfande tar lika mycket tid som förr men är av bättre kvalitet. Det vill jag tro i alla fall 😉

* * *

SPARA PENGAR
– lägga undan ett fast belopp varje månad ☑
– läs på om olika spar/investeringsalternativ ☑
– byta bank och samla banktjänster ☑

Här blev det full pott faktiskt! Jag har en tydlig budget som jag följer till punkt och pricka, jag lägger undan pengar och vi har bytt bank. Skönt!

* * *

HITTA PORTUGISEN I MIG
– alltid prata portugisiska med pappa för att hålla språket vid liv ☐
– besöka portugisiska klubben för första gången ☑
– åka till Portugal minst en gång ☑
– försöka hitta portugiser i Stockholm att umgås och prata med ☑

Prata portugisiska med pappa verkar kört. Jag testar en gång och lägger ner igen. Portugisiska klubben har jag beskt en gång och jag är säker på att det blir fler gånger!

* * *

LÄRA MIG RIDA
– lära mig grunderna och hitta ett bra samspel mellan mig och hästen☑
– läsa på om hästar och ridning (bland annat om centrerad ridning) ☑
– rida en termin på ridskola och sedan utvärdera hur jag ska göra ☑
– kunna rida bra nog för att få rida ut! ☑
– titta på möjligheter att bli skötare/medryttare ☑

Det märks vad jag har tyckt varit roligast av mina mål, va? 🙂 Tänk vad mycket som har hänt under det här året. Jag har faktiskt kommit en lång väg!

* * *

Sådärja, nu har vi tittat tillbaka på året som var. Nu ligger framtiden vid våra fötter och vi blickar framåt istället! I år ska jag försöka välja färre och mer specifika mål – och verkligen se till att de nås! Många gånger under 2014 tänkte jag att jag skulle skapa en vision board eller någon annat för att visualisera och påminnas om mina årsmål men det blev aldrig av. 2015 ska bli annorlunda!

Vad har du för planer för ditt år? Ska du börja rida, börja tävla, tävla mer/mindre , träna något specifikt med din häst? Resa? Spara pengar? Sluta röka? Ta körkort? lära dig ett nytt språk? Läsa mer böcker? Jag vill höra! Älskar att inspireras av andras planer och mål 🙂

everyday

4 tankar på “En tillbakablick och en nystart

 1. Det var ju många avcheckningar! Imponerad! Du får helt klart åka till Portugal och rida tycker jag! 🙂 Jag har inga direkta mål för året som jag kommer på, förutom att fortsätta göra roliga saker. Planer har jag såklart, men inga direkta mål. Överlag är jag väldigt positiv av mig, och känner mig nästan alltid nöjd i det stora hela… Ska fundera på några mål för året så skriver jag lite på min blogg sen!

  Gilla

  • Tja, ganska många men det blev en del icke avcheckade också 😉 Men nu är dte nya tag som gäller! Absolut, att kombinera ridning och resande är ju drömläget (som i Toscana i somras) men blir liksom dubbelt dyrt då, det är nackdelen. Jag är också mestadels positiv, det blir roligare så 🙂 Ser fram emot att läsa om dina mål sen, alltid inspirerande!

   Gilla

 2. Kul att du ändå fick checka för många av dina mål 🙂
  Lite mål för i år kommer upp på min blogg inom kort men det är inte jättemycket mål. Men bland annat att jag ska lära mig att ta det lugnt och inte stressa runt, fortsätta plugga på och ja jag hoppas att bli klar i år och så vill jag resa m.m.
  Med Precious har jag precis skrivit ett inlägg men det är att få ännu bättre relation. Det kan ju bara bli starkare, träns ännu mer och börja tömköra nu och till hösten är planen att hon ska vara van vid sadel och att jag då kan börja hänga på henne 🙂 hoppas bara allt går som planerat 🙂

  Gilla

  • Det låter ju jättebra! Ska kika in på din blogg nu 🙂 Om du VILL och tror att det ska gå, och jobbar för det så kommer det gå hur bra som helst tror jag! Det har ju gått superbra med allt än så länge så jag ser ingen anledning till att ni skulle få några bakslag. Jag hejar på er! Kram!

   Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s